Utetime

SpareBank1 og SpareBank1 Forsikring lanserte nylig det nye konseptet "Utetimen" på Rustad skole i Oslo.

- Utetimen er et konsept vi sammen med NSF sentralt har utviklet og som skal rulles ut på barneskoler og idrettslag i hele Norge, sier markedssjef i SpareBank1 Forsikring Eirik Johansen.


Eirik Johansen

"Utetimen" er en fysisk uteskoletime, som kombinerer treningsglede med undervisning i økonomi som barna møter i hverdagen og en bevisstgjøring av hva som er trygg atferd i trafikken.

- Vi håper at konseptet «Utetimen» som er en kunnskaps- og aktivitetsløype kan bidra til at flere barn og unge opplever gleden av det å være i fysisk aktivitet. "Utetimen" inneholder undervisningsopplegg i flere teoretiske fag som kombineres med fysisk aktivitet. Norsk Idrett har mål om en time fysisk aktivitet i skolen hver dag. "Utetimen" er et bidrag til å nå dette målet, sier skipresident Erik Røste på forbundets hjemmesider.

Leder for sponsorarbeidet i banken, Stein Bugge forteller følgende til skiforbundet.no:

- Utetimen er en fantastisk mulighet for SpareBank 1 til å komme inn i skoleverket og til å få hverdagsøkonomi og trygghet i trafikken på timeplanen. Opplegget går rett i kjernen av vårt samfunnsengasjement og det SpareBank 1 står for.

 

 

Tekst: Hege Mauroy

18. oktober 2017