Tromsø-drakt går verden over

Onsdag 8.des holdes et seminar på Youngs kl 13, i regi av Tromsø og Amnesty

 

På onsdag holdes et seminar på Youngs kl 13, i regi av Tromsø og Amnesty, med følgende info;

Det er ett år til avspark i Qatar i det som må være et av de mest omdiskuterte sportsarrangementene noensinne. Fotball-VM er først og fremst kjent for å være en folkefest, men overgrepene og utnyttelsen av migrantarbeiderne som ruster opp Qatar for å ta imot verdensstjernene og deres fans er kanskje det vi kommer til å huske best.

Fuse inviterer sammen med Amnesty International, til et lunsjseminar for å diskutere menneskerettigheter i Qatar, sportsvasking og hvordan fotballen kan fortsette å påvirke situasjonen positivt.

Tromsø IL tok tidlig standpunkt i denne saken, og selv om Norge ikke lenger er en del av fotball-VM ønsker vi ikke å legge ballen dø.

Hvordan har fotballen havnet her? Hvordan er egentlig situasjonen i Qatar nå? Og hvordan kan vi hindre sportsvasking i fremtiden?

 Deltakere:

En hilsen fra Malcolm Bidali – tidligere migrantarbeider i Qatar

Ordstyrer - Freddy dos Santos
Tom Høgli – Tromsø IL
NFF-representant - Gro Tvedt Anderssen
John Peder Egenæs – Amnesty International Norge
Mina Finstad Berg - TV2

 

https://www.facebook.com/events/418877516545088

 

Mandag 6. desember 2021 Tromsø Idrettslag lanserte i dag verdens første drakt med integrert QR-kode for et profesjonelt lag, et samarbeidsprosjekt mellom klubben og Amnesty International for å rette søkelys på sportsvasking generelt, og VM i Qatar spesielt. Fuse Norge har stått for idé, konseptutvikling, design og gjennomføring av prosjektet.

 - I FUSE ønsker vi alltid å skape gjennomslag for våre kunder, og innovative løsninger står ofte sentralt. Det har vært utrolig inspirerende å få jobbe sammen med Tromsø IL og Amnesty på dette prosjektet, og vi er glade for at de så til de grader har omfavnet konseptet vi presenterte for dem. Å dedikere en drakt til et viktig budskap, godt hjulpet av med teknologi og en landingssideside med oppdatert informasjon om en av klubbens hjertesaker, er slik vi ser det noe av det sterkeste en fotballklubb kan gjøre. Drakten er hellig for klubb og supportere – og her er man villig til å gjøre denne viktige saken en del av drakt og klubbens DNA, sier Marius Ramdahl, Managing Director i FUSE Norge.

Også i Tromsø er de fulle av lovord om prosjektet;

 - Fra det øyeblikket vi ble presentert denne muligheten har vi satt alle kluter til for å kunne lansere konseptet så snart som mulig. Å få jobbe med et selskap som FUSE og en så spennende idé har vært en berikelse, og vi ser at de har tilført oss som klubb mye. Vi gleder oss til å jobbe videre med FUSE på dette og kommende prosjekter, sier direktør i Tromsø IL, Øyvind Alapnes.

Tromsø Idrettslags nye tredjedrakt ble presentert i Tromsø tidligere i dag, og vil bli benyttet for aller første gang i sesongavslutningen mot Viking FK førstkommende søndag, 12. Desember. Drakten vil bli benyttet ved utvalgte anledninger gjennom 2022-sesongen, som leder fram mot VM i Qatar i november og desember neste år.

 - I Amnesty International gjør vi mange samarbeid og prosjekter, men det er sjelden vi får presentert en så gjennomarbeidet og innovativ løsning som det vi fikk av FUSE og Tromsø IL. I tillegg til en god løsning, er samarbeidet med Tromsø IL om denne kampanjen en god match, hvor vi sammen skal holde fokus på sportsvasking og forholdene i Qatar på dagsorden gjennom de kommende årene, sier Frank Conde Tangberg, prosjektleder i Amnesty International Norge.

Drakten ble lansert for aller første gang gjennom skann-bare bilder av Tromsø ILs kaptein, Ruben Yttergård Jensen og tidligere migrantarbeider Malcolm Bidali som ble arrestert for å belyse arbeidsforholdene og brudd på menneskerettigheter i sin blogg mens han arbeidet i Qatar. Lanseringen har fått massiv oppmerksomhet i norske medier i dag, og sprer seg også internasjonalt gjennom medier som The Guardian, ABC News, Washington Post m.fl. Onsdag (8.des) inviterer også Amnesty og Tromsø til et seminar om sportsvasking på Youngs i Oslo kl. 13.00

 - Det er alltid en glede å se at et prosjekt man har brukt mye tid og ressurser på å utvikle, og hemmeligholde, får den oppmerksomheten og effekten man ønsker, noe som tilsier at vi har skapt en spennende nyvinning og kombinert den med de helt riktige samarbeidspartnere, rundt et viktig budskap. At det skulle få så stor internasjonal oppmerksomhet er imidlertid lang mer enn vi våget å tro på forhånd. Nå ser vi frem til seminaret om sportsvasking på Youngs førstkommende onsdag, og så blir det naturligvis ekstra gøy å se drakten i bruk for første gang på søndag, sier Pål Jakobsen, rådgiver i FUSE Norge.

 

 FUSE Norge www.fuseint.com

Marius Ramdahl Mail: Marius.ramdahl@fuseint.com

 Mobil: +47 986 03 151

Om FUSE: Fuse er et byrå som leverer kommersielle tjenester til annonsører og rettighetshavere, med fokus på Sport, Underholdning og Kultur. Fuse spesialiserer seg på strategi, aktivering og evaluering. Fuse er en del av et internasjonalt nettverk med kontorer i 13 markeder i Europa, og jobber globalt med noen av verdens største annonsører og begivenheter.