Tour og Bergen

På lørdag starter sykkel-VM i Bergen. Samtidig skrives det om en mulig norsk åpning av Tour de France i 2022.

VM i Bergen ligger an til å bli en folkefest og det braker løs til helgen. Rent økonomisk kan det likevel bli et tapsprosjekt for Norges Cyckleforbund, skriver Romsdals Budstikke.

Ifølge sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er det for tidlig å si om mesterskapet vil gå med underskudd eller ikke, men arrangørene står på for å holde kostnadene nede.

- Akkurat nå føler jeg at vi er helt på grensa. Vi jobber hardt for å holde budsjettet, men det vil alltid være et eller annet som kommer på slutten. For oss gjelder det å holde det på et lavest mulig nivå, sa Hansen til NTB i begynnelsen av måneden.

I tillegg til at momskompensasjonen fra staten er et usikkerhetsmoment i regnestykket skulle Tiedemann Hansen gjerne sett at sponsorinntektene hadde vært høyere. Tidligere i år ble det kjent at målet om 33 millioner sponsorkroner hadde blitt nedjustert til 25 millioner.

- Vi har det antallet sponsorer vi hadde tenkt oss, men bidraget fra hver enkelt sponsor er litt lavere enn hva vi hadde håpet. Det er dog mange av sponsorene som har vært med å bidra til kostnadsreduksjon, som er vel så viktig for vår del, forklarer sykkelpresidenten til Romsdals budstikke.

Samtidig som VM er rett rundt svingen, har Dagbladet skrevet at det skal det ha funnet sted samtaler mellom Oslo kommune og Statoil der en Tour de France-åpning i Norge for 2022 ble diskutert.

Avisen forteller at partene kom imidlertid aldri så langt at kommunen tok det første steget på veien mot et offisielt norsk bud.

Tiedemann sier til Dagbladet at om Norge skal få til Tour de France åpning i 2022, så må det skje noe snart.

(Kilde: Romsdals Budstikke/Dagbladet)

 

 

Tekst: Julie Skrøder

13. august 2017