Tid for Ragnhild T

Ragnhild Toyomasu skulle gjerne hatt mer tid til å danse, lage japansk mat og invitere venner og familie til middag. Som markedssjef for Kirkens nødhjelp er det menneskene hun er opptatt av.

Markedssjefen føler seg veldig heldig som får jobbe med så mange dyktige kolleger, i tillegg til å være med å bidra til at voksne og barn får et bedre liv rundt om i verden.

- Arbeidet til kirkens Nødhjelp er relevant i så mange sammenhenger. Når man ser og hører om urettferdighet og nød i hverdagen kan jeg tenke på at jeg, og vi i Kirkens nødhjelp, er med å skape noe bra og gjør en forskjell. Det motiverer, forklarer Ragnhild.

I tillegg trives hun med å jobbe kommersielt, og å skape inntekter og resultater sammen med sine kolleger.  Hun er også veldig klar over hvilke samarbeidspartnere hun gjerne skulle hatt i fremtiden.

- Teknologiselskaper! Der skjer det mye spennende som vi kan lære og gjøre nytte av i Kirkens Nødhjelp. Jeg tror vi kunne fått til mye strategisk sammen, sier Ragnhild.

Ti kjappe med Ragnhild

Hvilket ord skriver du oftest feil?

• «Beknamer»…på mobilen. Jeg beklager for mye og skriver raskt og feil. Det er en uvane etter å ha bodd i Japan flere år. De beklager alt mulig. Jeg gjør det for mye, og søsteren  min sier jeg må slutte med det. Folk blir irritert sier hun.

Hva skulle du bli når du ble stor?

• Pilot – jeg skulle fly over hele verden.

Hvilken «kjendis» hadde du crush på i ungdommen?

• Jeg var aldri helt der med crush på kjendiser, og hadde ikke kjendisplakater på veggene på rommet mitt. Jeg hadde plakat av Nadia Comaneci på veggen.

Hvor kommer du fra?

• Jeg er en Askerjente. Født på Asker fødehjem som nå er eldresenter. Det mobber min mann meg for – at jeg er født på et eldresenter.

Hva er din favorittsang?

• Jeg styrer sjelden musikken med tre tenåringer i huset, men hører selv mye chill-out i ulike former. Men fikk med en impulsiv liten gjeng på Coldplay konsert i sommer, det var helt magisk. Da var favoritten «something just like this.»

Ellers er jeg skrudd sammen slik at om jeg ikke liker teksten på en sang liker jeg heller ikke sangen/melodien. Blir ertet for det av guttene mine.

Hva ville venner/kolleger sagt er «typisk deg»?

• Stå på hendene.. Jeg har turnet i 17 år. Og det at jeg beklager, i tillegg til at jeg kan være litt for positiv og kanskje energisk.

Hvem skulle spilt rollen som deg?

• Jeg er en helt vanlig person, helt gjennomsnittlig og det blir aldri laget noen film om meg. Det er fint å være gjennomsnittlig. De fleste er det. Jeg henger med majoriteten.

Hva var livretten din som liten – og nå?

• Fiskeboller i hvit saus var jeg veldig glad i som liten. Nå er det asiatisk mat -  japansk og koreansk er favoritter. Kim-chi passer til så mye og det alltid godt med ramen (japansk nudelsuppe). God kvalitets-sushi står også høyt på listen.

Din beste/morsomste opplevelse eller erfaring med spons – eller event?

• Jeg satt i styret i Sponsor -og Eventforeningen et par år og synes det var både meningsfylt og morsomt. Det fineste er alltid menneskene, jeg blir så lett glad i folk. Så er det alltid morsomt å være på Sponsor- og Event prisen! Veldig bra arrangement.

Gitt at du skulle hatt en annen jobb?

• Akkurat nå ville jeg sittet i Nobel komitéen og jobbet for at den kongolesiske legen Denis Mukwege skulle få fredsprisen. Han har hjulpet tusenvis av jenter og kvinner som er skadet etter skrekkelige voldtekter og grov kjønnsbasert vold. Han kan gjøre så mye mer med en fredspris i ryggen.

Hvilket spørsmål vil du gjerne bli stilt?

• Kunne du tenke deg å være med i Nobelkomiteen? Ha ha!

Da vet vi det om Ragnhild.

Tekst: Julie Skrøder

28. september 2017