Tid for Marit

Marit Sophie Egge jobber som spesialrådgiver i Kreftforeningens markedsavdeling. Hun elsker å kjøpe kjoler, særlig om hun gjør et kupp og hun er svak for britiske skuespillere.

Som aksjonsleder for Rosa sløyfe-aksjonen har Marit etterhvert noen aksjoner på samvittigheten.

Dagene før en ny aksjon er rimelig hektiske, men det er svært lite Marit misliker ved jobben sin.

- Det beste med jobben må være er at den er så variert. Vi samarbeider med sponsorer, kreft-eksperter, mennesker som er berørt av kreft og mange engasjerte frivillige som ønsker å bidra eller gjøre en innsats. I tillegg har jeg mange dyktige kollegaer som bidrar med sin fagkompetanse for kreftsaken, sier hun.

Marit er svært fornøyd med de samarbeidspartnerne de i dag har i Kreftforeningen.

- Vi har mange svært gode hovedpartnere til aksjonen fra ulike bransjer.  De hjelper oss med å nå målene vi har satt oss for aksjonen og å bringe Rosa sløyfe ut til folk. De gir oss synlighet, sprer informasjon og ikke minst er de viktige økonomiske bidragsytere til aksjonen.

Ti på Marit:

Hvilket ord skriver du oftest feil?

• Kanskje Brystkreftforeningen… Antagelig fordi jeg ofte skriver det og bokstavene har en tendens til å bytte plass.

Hva skulle du bli når du ble stor?

• Da jeg gikk på ungdomsskolen var jeg ganske sikker på at jeg skulle studere medisin og jobbe med folkehelse. Jeg endte imidlertid opp med å studere historie og statsvitenskap.

Hvor kommer du fra?

• Jeg er født og oppvokst i Oslo. Men jeg studerte i Bergen og bodde der i 12 år. Jeg bodde også 4 år i Kristiansand før jeg kom hjem igjen.

Hvilken «kjendis» hadde du crush på i ungdommen?

• Hmmm, det må vel være Rob Lowe, fra filmen St. Elmo's Fire.

Hva er din favorittsang?

• Jeg ikke har én favorittlåt, det varierer med humør og situasjon. Hører på litt forskjellig.

Hva ville venner/kolleger sagt er «typisk deg»?

• De vil nok si jeg er strukturert og arbeidsom… Det høres skrekkelig kjedelig ut, men det det gir måloppnåelse. Jeg spurte imidlertid en kollega, og fikk dette svaret; Marit Sophie er smart, arbeidsom og veldig strukturert. Hun er i tillegg sporty, glad i naturen og veldig omsorgsfull ovenfor familien – og hunden Juli.

Hva var livretten din som liten– og hva er livretten nå?

• Fiskeboller i hvit saus var en av favorittene da jeg var riktig liten. Det har jeg ikke spist på mange år. Jeg er veldig glad i god mat, men har ingen livrett nå.  Jeg liker godt både fugl, fisk, lam og grøntfór. Er veldig glad i kortreist mat, ekte vare og mat laget fra bunnen.

Din beste opplevelse eller erfaring med spons – eller event?

• Har mange gode og morsomme opplevelser med spons og event, men det må kanskje bli Rosa lunsj på Karl Johansgate 3. oktober 2015.  Vi dekket til lunsj for 1 500 mennesker på Karl Johans gate for å rette oppmerksomheten om de som lever med uhelbredelig kreft.

Gitt at du skulle hatt en annen jobb. Hvilken er det?

• Det er mange måter å bidra positivt i verden på og flere ting man sikkert kunne trives med.  Kanskje burde jeg ha gjort alvor av planene fra ungdomsskolen og blitt kreftforsker?

Hvilket spørsmål vil du gjerne bli stilt?

• Hva er din favorittfarge – og svaret er ikke rosa…

Da vet vi det om Marit.

Tekst: Julie Skrøder