Tid for Bente

Bente Rasmussen er leder av Nordeas kulturprogram. Variasjonen i arbeidsoppgavene er det Bente liker best med jobben sin, selv om det utvilsomt kan bli hektisk til tider.

Nordeas kulturprogram er pulsen i Nordea Norges satsing på kultur, forklarer Bente, og gjennom kulturprogrammet produseres skreddersydde kulturinnslag til bankens arrangementer.

- I perioder blir det selvsagt veldig hektisk da jeg er alene om å holde alle trådene samlet og det ofte skjer mye parallelt. Men det å kunne jobbe helhetlig med bankens kultursatsing – på tvers av organisasjonen er utrolig spennende.

Når det kommer til samarbeidspartnere er hun veldig fornøyd med dagens situasjon.

- Jeg føler at vi allerede har et utrolig bra knippe med samarbeidspartnere nå, og det er vrient å peke ut hvilke andre jeg helst ville fått med på laget.

Ti kjappe med Bente:

Hvilket ord skriver du oftest feil?

• Sees eller ses? Eller er begge skrivemåter riktig? Lurer hver gang, men har aldri somlet meg til å sjekke..

Hva skulle du bli når du ble stor?

• Flyvertinne, men nedturen var stor da jeg på ungdomsskolen hørte at minimum høyde var 160 cm. Jeg er kun 158 cm.

Hvilken "kjendis" hadde du crush på i ungdommen?

Hva er din favorittsang?

• Can’t fight this feeling med REO Speedwagon

Hva ville venner/kolleger sagt er «typisk deg»?

• Veldig ordentlig, ærlig og strukturert, med gjennomføringsevne.

Hvem skulle spilt rollen som deg?

• Meryl Streep – min favorittskuespiller som kan spille alt.

Hva var livretten din som liten – og nå?

• Min livrett som liten var rype med mormors rømmesaus (som jeg spiste med skje). I dag er det asiatisk suppe/gryte med kokosmelk, kylling og koriander.

Din beste opplevelse eller erfaring med spons – eller event?

• Jeg hadde noen fantastiske begivenhetsrike og lærerike år i perioden 1995-2008, hvor jeg hadde ansvaret for sponsingen i Kreditkassen – senere Nordea. Vi sponset blant annet «alt» på ski. Hadde da fellesskap med mange dyktige sponsor- og markedsfolk og kom tett på våre folkekjære idrettsutøvere. En uforglemmelig periode! En god erfaring fra denne perioden er blant annet hvordan viktige idretter som er litt «glemt» stiller opp for sponsorene. Vi sponset blant annet kombinertlandslaget gjennom mange år. De var på ingen måte bortskjemte og fulgte oss  på en usedvanlig god måte. En herlig gjeng som var opptatt av å levere noe tilbake til sponsoren! Dette tror jeg fortsatt gjelder for dette laget – og for mange andre mindre lag og forbund også.

Noe av det jeg har lært mest av har vært å sitte i juryen for Sponsor- og Eventprisen, som den gang het SPOT.

Gitt at du skulle hatt en annen jobb?

• Hmmm….. Er veldig glad i jobben min nå, men skulle jeg gjort noe annet igjen måtte det bli noe mer rettet mot mer tradisjonell sponsing igjen.

Hvilket spørsmål vil du gjerne bli stilt?

• Jeg brenner for det jeg jobber med, så skulle blitt stilt fler spørsmål om Nordeas kulturprogram og alle de spennende prosjektene vi jobber med. Da kunne jeg forklart at vi, i tillegg til å jobbe med kulturinnhold på arrangementer i bankens regi, har et stort og superspennende samarbeid med Norsk kulturskoleråd. Jeg kunne også nevnt at vi gjennom Kulturprogrammet arrangerer Nordeas gratis julekonsert, Desembertoner, i Oslo domkirke hvert år – en gave til Oslos befolkning hvor det samles inn penger til et sosialt formål.

Da vet vi det om Bente!

Tekst: Julie Skrøder