Ti på Birgitte

Birgitte Nestande jobber som prosjektleder for Arrangementsturisme i Norway Convention Bureau. Som liten var drømmen å bli ballerina – eller bonde.

Birgitte, som er fra Oslo, studerte reiseliv i London, og tok examen philosophicum i Brasil, før hun fikk jobb i Norway Convention Bureau. Der jobber hun nå sammen med to andre i en hektisk og variert hverdag.

I fritiden liker hun å være sammen med familie, venner og trening står på agendaen akkurat nå. Dessuten er hun veldig glad i vintersport, helst langrenn og hopp.

- Å se på, altså. Ikke utøve, smiler Birgitte.

Arbeidsplassen hennes, Norway Convention Bureau, har som hovedoppgave å selge Norge som en potensiell destinasjon for fremtidige internasjonale kongresser, konferanser, incentive turer og sport- og kulturarrangement. NCB er for øvrig 100% eid av reiselivsnæringen i Norge, og har et tett samarbeid med Innovasjon Norge.

Til oss, forteller hun at det aller beste med jobben er å få jobbe med fantastiske destinasjoner og produkter rundt i landet, og få bidra til at disse får vist seg frem til internasjonale kunder, for som hun sier, det beste er faktisk å lov til å selge Norge til verden!

På spørsmål om hvilken kunde hun veldig gjerne vil ha, kommer det raskt:

-  En verdenskongress til Norge som setter landet vårt på kartet internasjonalt gjennom forskning, markedsføring og kunnskap.

10 kjappe med Birgitte:

Hvilket ord skriver du oftest feil?

 • Convention…covnention, convnention.

Hva skulle du bli når du ble stor?

 • Ballettdanser, eller bonde!

Hvilken «kjendis» hadde du crush på i ungdommen?

 • Jeg var vel rundt 12 år da Titanic kom ut, så jeg må jo si at jeg falt pladask for Leonardo DiCaprio. Antakelig ikke som den eneste.

Hva er din favorittlåt?

Hva måååå du ha om morgenen?

 • KAFFE! Og det svart. 

Hvem skulle spilt rollen som deg?

 • Ingen anelse …!

Hva var livretten din som liten– og hva er livretten nå?

 • Egentlig veldig kjedelig for den ser helt lik ut nå som da, med unntak av guacamole. Viktig med harde skjell og alltid fast rekkefølge på innholdet. Ja, det er og var taco!

 Din beste opplevelse eller erfaring med spons – eller event?

 • Vi arrangerte en visningstur til Bergen, sammen med Bergen Reiselivslag, i april i år, med 21 internasjonale kunder og 20 norske partnere i forbindelse med Norwegian Travel Workshop. Kundene fikk en kjempeopplevelse av Bergen i strålende sol, gode kontakter med norsk næring, helikopter-tur, middag på Statsraad Lehmkuhl hvor daglig leder sang Chanti, og mye mer. Når programmet funker, kundene er fornøyd og du har konkurrenter som samarbeider for å selge sin destinasjon og Norge, så er det lite som kan måle seg med det.

Gitt at du skulle hatt en annen jobb?

 • Aner faktisk ikke. Jeg tror det er et godt tegn på at jeg trives her jeg er. Og løpet er definitivt! kjørt for ballerinaen…

Har du ett spørsmål du gjerne vil bli stilt?

 • JA! Og det er: Hva er din beste reiseopplevelsen?
  Jeg var så heldig å få bli invitert i bryllup i Pakistan for 4 år siden. Jeg dro og det var en fantastisk opplevelse med like mange fantastiske mennesker. Gjestfrihet, fargespill, kultur, varme og nyyyydelige minner. Jeg drar gjerne tilbake!

Da vet vi det om Birgitte.

 

 

Tekst: Atosa Borghan

9. mai 2017