Team Zedge med fire gull

Jubelen har stått i taket i lokalene til det norske teknologiselskapet Zedge i Trondheim, skriver Kampanje.

Onsdag i forrige uke tok to av OL-utøverne selskapet sponser hvert sitt gull og det på samme dag i Pyeongchang. Først amerikanske Jessica Diggins og så norske Johannes Høsflot Klæbo. I tillegg har Klæbo to gull til.

Zedge inngikk sponsoravtale med Klæbo før hans internasjonale gjennombrudd i verdenscupen i 2016. I følge Kampanje, trengte skiløperen den gang sponsorpenger til sitt første bilkjøp.

- I 2015 kontaktet Johannes meg gjennom sin far, som er en tidligere kollega og venn. Han var på jakt etter en sponsor fordi han trengte penger til å finansiere sin første bil. Johannes ønsket seg en sponsor som var annerledes og interessant, og som han også kan lære noe av, forteller Arnøy til Kampanje.

Arnøy innrømmer overfor Kampanje at de sportslige resultatene har overgått alle forventningene da Zedge undertegnet sponsoravtalen for tre år siden.

- Gjennom samtaler forsto jeg at gutten mente alvor med satsingen sin. Han er sjeldent reflektert og bevisst på de valgene han tar, alderen tatt i betraktning. Jeg hadde ikke sett for meg at han skulle ta mange OL-gull noen få år senere, men jeg har siden jeg ble kjent med Johannes hatt stor tro på at han vil lykkes fordi han er kompromissløst dedikert, selvtenkende og nysgjerrig, sier Arnøy til Kampanje.

Avtalen med Johannes Høsflot Klæbo varer ut 2018.

(Kilde: Kampanje)

 

 

Tekst: Hege Mauroy

26. februar 2018