Stem frem Årets Bransjepris 2018

- Nå er det opp til våre medlemmer å stemme frem vinneren av Årets Bransjepris. Juryen har nominert fem kandidater. Din stemme avgjør, sier daglig leder i Sponsor- og Eventforeningen Hege Mauroy.

I ni av ti kategorier i Sponsor- og Eventprisen avgjør juryen hvem som nomineres og ikke minst, hvem som vinner.

- I Årets Bransjepris er det derimot du, som medlem av foreningen, som bestemmer vinneren, sier Mauroy.

Om Årets Bransjepris: Prisen er skal gå til et selskap, organisasjon eller institusjon som har jobbet målrettet og strategisk med et sponsorprosjekt og/eller event til ekstraordinær inspirasjon og læring for andre i bransjen. Det er ikke søknadsrett i denne kategorien. Vinneren kan kåres på bakgrunn av innsendte søknader til de andre kategoriene eller basert på juryens egne innspill eller tips fra sponsor-/eventbransjen.

- Under her ser du juryens begrunnelser for hvorfor disse fem er nominert. Les, gjør deg opp en mening og stem frem din kandidat innen mandag kl. 12.00! oppfordrer Mauroy.

Ta meg til avstemning HER

ÅRETS BRANSJEPRIS, de nominerte, i alfabetisk rekkefølge:

 • Nordic Choice Hotels og Green Hat People – for ‘Byens Beste Byrå’
  Byens Beste Byrå’ har siden 2015 samlet hele eventbransjen til erfaringsutveksling, inspirasjon og testing av nye bransjerelaterte produkter og tjenester. Initiert av Nordic Choice, og med Green Hat People som medarrangør, samlet årets event 32 lag fra 30 ulike byråer til to dager med kreative konkurranser, visninger, middag og underholdning. Med ‘Byens Beste Byrå’ har begge parter styrket sin markedsposisjon. Green Hat People har etablert seg som et foregangsbyrå i bruk av teknologi, mens Nordic Choice har vist seg som en verdig eventdestinasjon. Juryen roser Nordic Choice og Green Hat People for strategisk bruk av event. Et konsept som skaper relasjoner, inspirerer og underholder hele bransjen applauderes med en nominasjon til «Årets Bransjepris». 

 • Norges sjømatråd – for ‘Laks er viktig for Norge’ sitt engasjementet rundt norsk sykkelsport
  Norges sjømatråd har systematisk og målrettet styrket havbruksnæringens omdømme og satt seg selv på kartet som sponsor med konseptet ‘Laks er viktig for Norge’.
  Med kreativ aktivering og enkle virkemidler lykkes de å skape eksponering og eierskap til nye begreper. «Laksetrøya» har erstattet klatretrøya i de fleste norske medier, og har sammen med «Laksebakken» blitt begreper som vil stå i lang tid. Norges sjømatråds aktivering skiller seg ut og skaper en fit mellom sponsor og objekt som media, tilskuere og forbrukere ser på som naturlig. 33% av befolkningen mellom 18 og 74 mener at laksenæringen og sykkel passer godt sammen etter Norges Sjømatråds engasjement i Sykkel-VM. Et nytt frisk pust, som våger å angripe ting annerledes, og lykkes med det, gratuleres med en nominasjon til «Årets Bransjepris».  

 • Norwegian og UNICEF – for  ‘Globalt Partnerskap’
  10 års samarbeid mellom Norwegian og UNICEF har resultert i donasjoner på 25 millioner kroner til UNICEF sitt arbeid. UNICEFs evne til å kombinere sponsorenes kjernekompetanse med felles verdier, og Norwegians integrering av sponsoratet fra topp til tå i bedriften, har ført til en tydeliggjøring av UNICEFs budskap over flere kommunikasjonsflater. Samarbeidet har vokst med veksten av Norwegian som selskap, og i 2016 inngikk de to partene et globalt partnerskap. Dette har ført til en utvidet kommunikasjonsstrategi som omfatter målgrupper i USA, Sverige og Danmark. Avtalen vil gi begge parter økt synlighet og styrke Norwegians omdømme i disse landene. En stødig gjennomføring av merkevare som fører sponsors samfunnsengasjement over landegrenser gratuleres med en nominasjon til «Årets Bransjepris».

 • Palmesus
  Med fokus på å skape innhold, merverdi og en kommunikasjonsarena for sine sponsorer inkluderer Palmesus alle sine samarbeidspartnere i teknologisk merkevarebygging. Et ungt og kjøpevillig publikum gjør de til et attraktivt sponsorobjekt. Profesjonalitet og strukturerte planer har resultert i at sponsorer som Norsk Tipping, Chess og Norges Energi har markert seg hos det unge publikummet. Årets kampanje med Chess skapte synlighet blant publikum uten logoeksponering på festivalområdet. Det er god aktivering og bekrefter at Palmesus er et foregangsobjekt teknologisk. Med egenutviklede løsninger styrker de merkevaren til sine sponsorer, og har vokst seg til å bli Norges største festival målt både i omsetning og i publikumskapasitet per dag. Juryen applauderer med en nominasjon til «Årets Bransjepris».

 • Scandic – for sin aktivering av sponsoratene
  Målrettet og strategisk har Scandic opparbeidet seg en objektportefølje som gir de et bredt nedslagsfelt. Under slagordet «Alt for Sporten» styrker de sin posisjon som folkets og idrettens hotellkjede. Scandic viser samfunnsengasjement i sin kamp mot matsvinn, og Hotell Take Over av Scandic Vulkan under Operasjon Dagsverk. Som første og eneste hotellkjede har Scandic inngått ett samarbeid med Too Good To Go, hvor brukere av appen får overskuddsmat fra hotellet til en billig penge, mens hotellet unngår matsvinn. Samarbeid som gavner alle parter inspirerer. Dette kombinert med Scandics vågale kreativitet skaper engasjement og synlighet. Stunt som ‘Verdens Bratteste Straffespark’ og ‘Norges Luftigste frokost’ viser at man med enkle virkemidler kan
   oppnå store mål. Juryen gratulerer Scandic med en nominasjon til «Årets Bransjepris».

I fjor ble Aftenposten stemt frem som vinner av Årets Bransjepris for sin satsning på event gjennom Aftenposten Event (bildet). 

Ta meg til avstemning HER

 

9. januar 2018