Spot på Sonja

Som liten drømte Sonja Waaland om å bli politi i sitt hjemland, men nederlenderen endte opp med å jobbe med spons i Norge.

Til daglig jobber hun i NorgesEnergi.

- Min jobb som sponsoransvarlig er blant annet å sørge for at alle klubber i Norge vet hvordan de kan få billig strøm og samtidig sponse klubben i sitt hjerte, kun med ett tastetrykk!

Det å møte ildsjeler, som brenner for klubben sin og som ser hvor viktig idrett er for barn og unge, er noe av det hun liker best med jobben.

- At vi gjennom vårt konsept bidrar til at klubbene får penger som er nødvendig for å fortsette sitt viktige arbeid, er spesielt givende.

Aller helst ønsker hun seg kunder eller samarbeidspartnere som ikke er redde for å si ifra om noe de er misfornøyde med.

- Det holder oss skjerpet!

Kort og godt med Sonja:

Hvilket ord skriver du oftest feil?

• Jeg flyttet fra Nederland til Norge da jeg var 26 år gammel. Det er fremdeles noen ord jeg ikke alltid har kontroll på.

Hvilken «kjendis» hadde du crush på i ungdommen?

Hva ville venner/kolleger sagt er «typisk deg»?

• Energisk, glad i sjokolade, sporty. En aldri så liten «Duracell-kanin».

Hvem skulle spilt rollen som deg?

Hva var livretten din som liten– og nå?

• Som liten var det pannekaker, nå er jeg veldig glad i lammefilet med fløtegratinerte poteter.

Har du noen hobby?

• Badminton.

Hva liker du best, sjøen eller fjellet?

• Ja takk, begge deler. Fjellet om vinteren, sjøen om sommeren.

Hva gjør du på lørdag morgen?

• Deilig løpetur i skogen.

Din verste opplevelse eller erfaring med spons – eller event?

• En gang skulle jeg ha en stand og ingen kom……..

Hvilket spørsmål vil du gjerne bli stilt?

Nettopp slike som gir et helhetlig og personlig bilde av et menneske. Dessuten liker jeg filosofiske spørsmål som krever mye tid og refleksjon.

Da vet vi mer om Sonja.

Tekst: Julie Skrøder