Spot på Kjersti

Skal vi høre på vennene til Kjersti Vikør er det å bestille flybilletter dagen før avreise, selv når reisen er planlagt i lang tid, Kjersti i et nøtteskall.

Som daglig leder i Kulturmeglerne elsker Kjersti å kunne hjelpe produsenter og regissører med prosjekter de har jobbet med i årevis.

- Av og til kjennes det som at det er deres barn de overleverer til oss. Og da er det ufattelig hyggelig når vi kan bistå med at filmen og prosjektene kommer ut og til at folk får hørt om det.

Hun legger ikke skjul på at det, som i mange jobber, også kan bli litt skjermtid og at det er noe man til tider kan blir litt trøtt av. Likevel opplever hun at en arbeidsdag hos Kulturmeglerne aldri er lik.

- Du kan starte dagen med å sende ut en pressemelding for en kunde og avslutte den med å skrive kommunikasjonsstrategi for en annen!

Hun har alltid vært forelsket i Roskildefestivalen i Danmark, som i hennes øyne er langt mer en enn musikkfestival.

- De er på mange måter en drømmekunde, og de er vi så heldige å allerede få jobbe med.

KORT OG GODT MED KJERSTI:

Hvilket ord skriver du oftest feil?

• Søkand. Og åpningseremoni. Siden jeg var produsent under Sjakk OL i Tromsø og ansvarlig for seremonier under Ungdoms OL, kan jeg love at jeg har skrevet det ordet feil – ufattelig mange ganger.

Hva skulle du bli når du ble stor?

• Jeg skulle bli journalist. Utenrikskorrespondent. I Midt-Østen.

Hvilken «kjendis» hadde du crush på i ungdommen?

Hva er din favorittlåt?

• Det er nesten umulig å si, for som musikkinteressert er det for det første ganske mange, og så kommer det an på om vi snakker om på dansegulvet, på ørene, i bilen, hjemme i stuen eller for eksempel hvilken årstid det er snakk om. Så her må vi rangere:
    Gammel musikk. Uansett årstid: Fleetwood mac – Roumers. Hele platen.
    Hjemme i stuen. Høyt: Queen of the Stone Age. Låt: Go with the flow.

På øret:
    Midlake. Låt: Roscoue

Hva var livretten din som liten – og nå?

• Som liten elsket jeg vel spagetti og pizza som barn flest, men i voksen er all mat jeg ikke må lage selv min livrett. Uansett.

Hva får deg til å le?

• Jeg er veldig lett-flirt, som mine venner kan bekrefte, så det skal ikke så mye til.

Hva liker du best, sjøen eller fjellet?

• Sjøen (og havet) om sommeren og fjellet om vinteren. Det er umulig å ha en favoritt.

Drømmereisen går til?

• Da jeg var 19 år bodde jeg 6 måneder i Ghana i Vest-Afrika. Det vil for alltid være mitt andre hjemland og mitt favorittreisemål.

Hva gjør du på lørdag morgen (en hvilken som helst lørdag)?

• Da våkner jeg aller helst opp på gjesterommet hos venner i Tromsø! Om jeg er hjemme drikker jeg kaffe på sengen og ser på en serie på ipaden.

Favorittfargen er?

• Det har jeg ikke tenkt på siden jeg skrev i minnebøkene til klassevenninner på barneskolen, men til daglig ser jeg at det blir mye svart.

Din beste, eventuelt verste opplevelse med spons – eller event?

• Jeg må si det gikk en kule varmt under sjakk OL, som er eid av den internasjonale organisasjonen FIDE.  Da måtte vi, på grunn av FIDEs egne påmeldingsregler, blant annet utelukke det russiske kvinnelandslaget. De russiske damene var regjerende OL-mestere, og organisasjonskomiteen ble truet med personlige søksmål om vi ikke innlemmet de i turneringen. Det 60 siders lange saksdokumentet, som ble sendt til oss med kopi til Kronprins Haakon (!?), var en ganske ubehagelig lesing. Det russiske sjakkforbundet er tett forbundet med KREML, så om jeg overdriver litt, så føltes det som jeg var personlig truet med søksmål av Putin om vi ikke endret kurs.
    Vi kan se tilbake på det med mye humor i dag, men det gikk noen kuler varmt de dagene det pågikk. Og det russiske kvinnelaget deltok til slutt. Det var David mot Goliat.

Da vet vi mer om Kjersti.

Tekst: Julie Skrøder

30. august 2018