Satset på skøyter

Til tross for at skøyteinteressen i Norge var på bunnivå stilte Lerøy opp for seks år siden. I helgen kom enda et norsk skøytegull.

Sjømatselskapet har vært en av Skøyteforbundets viktigste samarbeidspartnere siden 2012 og valgte å trå til som sponsor til tross for generelt lav interesse for skøytesporten i Norge, skriver Bergensavisen. 

Fana-guttene Sverre Lunde Pedersen og Håvard Holmefjord Lorentzen hadde nylig blitt juniorverdensmestere og det ble for Lerøy starten på eventyret, forteller konsernleder i Lerøy, Henning Beltestad, til Bergensavisen. 

- Det ble lagt en langsiktig plan for å igjen kunne sette Norge på skøytekartet. Det ville vi være med på, og det har vært en meget spennende reise, sier han.

Daværende landslagssjef, Jarle Pedersen, troppet opp på hovedkontoret for å sikre avtalen med Lerøy. Skøytetreneren kjørte hardt på at flere av talentene hadde tilhørighet til bergensområdet, skriver Bergensavisen. 

- Vi hadde ingen verdensenere på det tidspunktet, men vi hadde mange lovende utøvere på vei opp. Det var forhandlingskortet, sier Pedersen til Bergensavisen. 

Partnerskapet var dog ikke lett i starten. Et svakt Sotsji-OL i 2014 ble etterfulgt av sponsorflukt. I tillegg rapporterte NRK om skuffende seertall på sine skøytesendinger. For Lerøy var det likevel aldri aktuelt å trekke seg ut, de skrev heller en ny millionavtale.

I skøyteforbundet er takknemligheten for bidragene fra det bergenske fiskeriimperiet stor.

- OL-suksessen hadde ikke vært mulig uten støtten fra Lerøy gjennom alle disse årene. Det har gitt utøverne våre mulighet til å trene på lik linje med sine konkurrenter, sier generalsekretær Halvor Lauvstad til Bergensavisen.

Konsernleder Beltestad vil ikke gå ut med størrelsen på bidragene, men sier det har vært like stort hvert år. I 2014 skrev Kampanje at Lerøy-avtalen gir skøyteforbundet 2,5 millioner i året.

Det har kommet flere medaljer, også etter OL. I helgen ble det VM-gull til Norge i sprint – det første siden 1981.

(Kilde: Bergensavisen)

 

 

Tekst: Julie Skrøder

6. mars 2018