Rapport fra Berlin

- Dette var utrolig spennende. Nå er jeg full av inspirasjon og ny kunnskap, sier sponsorsjef i Miniøya Vilgunn Kronstad.

Lollapalooza Berlin er Tysklands største byfestival og fokuserer på musikk, kunst, aktiviteter, teater og bærekraft. Festivalen tilbyr også et eget barnekonsept, Kidzapalooza, som en del av festivalen.

Vilgunn Kronstad ble tildelt Sponsor- og Eventforeningens Fagstipend på slutten av fjoråret. Nå har hun og kolleger, vært i Berlin.

Du finner rapporten HER

- Første stopp på turen ble festivalområdet hvor vi møtte festivalsjef Fruzsina Szép dagen før festivalstart for gjennomgang av arena og organisasjon. Vi fikk en guidet tur på festivalområdet, Rennbahn Hoppegarten, en galoppbane i utkanten av sentrum. Fruzsina kunne fortelle at dette var en ny arena for dem og at de ventet 85 000 publikummere hver dag, lørdag og søndag, forteller Kronstad.

Festivalens tre hovedsponsorer; SEAT, Absolut og Warsteiner hadde tydelig profilering på området og ulike løsninger for synlighet og installasjoner.

- SEAT hadde biler tilgjengelig til administrasjon under avvikling og utmerket seg på festivalområdet med karaoke fra to biler som stod parkert på et eget område og som hadde direkte overføring til storskjerm og høyttalere. SEAT hadde i tillegg bilbane med eksklusive SEAT mini biler på barneområdet hvor barna kunne ta SEAT-sertifikatet, melder Kronstad.

Fun Fair var det festivalområdet Kronstad hentet mest inspirasjon fra, rent kunstnerisk.

- Publikum kunne delta på klassiske aktiviteter som å kaste på boks og skyte på blink mens gjøglere, artister og skuespillere sørget for overraskende pop-up aktiviteter dag og kveld, sier Kronstad.

Ved siden av Fun Fair lå Kidzapalooza – et eget område for de yngste festivalgjengerne.

- SOS-barnebyer, Little Art Lab og SEAT var mest synlig av partnerne på barneområdet, forteller Kronstad.

Festivalen har opplevd kraftig vekst siden oppstarten i 2015 og årets festival var forhåndsutsolgt.
 
Medlemmer av Sponsor- og Eventforeningen har tilgang til hele stipendrapporten, med aktuelle og nyttige linker.
Du finner rapporten HER

Medlemmer av Sponsor- og Eventforeningen kan søke stipend (kr 10.000). Les mer HER

 

 

Tekst: Hege Mauroy

25. september 2017