Ny eier tar over Oslofjord

Oslofjord Convention Center vil tas over av en ny, livssynsuavhengig stiftelse.

Norges største konferansested vil få ny eier. 

Den nye stiftelsen, som skal hete Oslofjordstiftelsen, vil gjennom sin virksomhet fremme arrangementsturisme, styrke næringslivet, bidra med arbeidsplasser og skape andre ringvirkninger for lokalsamfunnet og regionen. Stiftelsens formål skal være rent kommersielt og livssynsuavhengig. Ny eierstruktur må godkjennes av Lotteri- og stiftelsestilsynet. Forberedelsene til søknadsprosessen er godt i gang, og man forventer å komme i mål i løpet av neste år.

HVA ER NYTT:

 1. Ny stiftelse innebærer et definitivt juridisk og økonomisk skille mellom Brunstadstiftelsen med sitt kristne formål og den kommersielle virksomheten på Oslofjord.
 2. Den nye Oslofjordstiftelsen får et rent kommersielt formål knyttet til å utøve forvaltning, drift, utvikling og eierskap av eller flere konferansesentre i Norge og/eller andre land.
 3. Stiftelsen skal fremme arrangementsturisme, styrke næringslivet, bidra med arbeidsplasser og skape andre ringvirkninger for lokalsamfunn og regionen. Den nye stiftelsen får dermed et livssynsuavhengig formål.
 4. Vi jobber nå med løsninger for å sikre Oslofjord en langsiktig finansiering. Vi ønsker at dette blir helt eller delvis erstattet av finansiering gjennom obligasjonsfinansiering, banklån eller lånesyndikat.
 5. Nytt styre: Det er Brunstadstiftelsen som oppretter av den nye stiftelsen som utnevner det første styret. Stiftelsen engasjerer et byrå for å identifisere og nominere kandidater som vil velges ut fra faglig kommersiell egnethet og bakgrunn. Styret blir deretter selvutnevnende.

Vi jobber for å skape Nord-Europas beste konferanselandsby sammen med våre gjester.

 

Velkommen til Nord-Europas største konferanselandsby

På Oslofjord får du alt på ett sted, en sosial møteplass- både i og utenfor byggene. Vi lever for og streber etter å skape uforglemmelige opplevelser for våre kunder.

Med lang erfaring innen arrangementsplanlegging og som arenaleverandør er vi her for å bistå dere med å lage tidenes arrangement, enten dere er en mindre gruppe eller 12 000 personer.

 • Konferansefasiliteter, eget idrettsanlegg og eventsaler for opptil 12 000 personer.
 • Norges største hotell med hele 9 000 sengeplasser.
 • Store arealer som kan skreddersys til hvert enkelt arrangement med tilhørende kjøkken­fasiliteter flere steder.
 • Leiligheter i ulikt design – fra sørlandsinspirert hageby og skandinavisk leilighetsdesign til moderne hotellrom.
 • To restauranter og tre barer med mulighet for opptil 25 ulike serveringssteder både i og utenfor byggene.
 • Minst 95% av energien produsert på Oslofjord er fornybar energi (flis og bioolje).
 • Designet av den anerkjente arkitekten Niels Torp.
 • ICCA medlem siden 2007.
 • Nytt konferansesenter åpnes i februar 2022.
 • Co-working fasiliteter.
 • Egen SkyBar.

 

Les mer på oslofjord.com