Nettverksbygger

Siri Nodland omtales som bargainbabe, elsker finn.no, sliter med å si nei og elsker store familiemiddager. Møt vårt tredje nye styremedlem.

Til daglig er Siri generalsekretær i Norges Innsamlingsråd.

Hvorfor stilte du da valgkomiteen kontaktet deg?

Jeg stilte fordi jeg har sittet i styret tidligere og har fulgt med foreningen siden da. Jeg har blant annet sett hvordan daglig leder har rekruttert og skapt vekst sammen med styret. På mange måter jobber vi jo litt med det samme hos oss i Norges Innsamlinsgråd og derfor tenkte jeg at det hadde vært fint å engasjere meg i sponsorfaget igjen. Kanskje kan vi bygge noen tverrfaglige aktiviteter på tvers? Jeg tror at mange bransjeorganisasjoner med små administrasjoner med fordel kan tenke samhandling med andre.

Hva synes du er de største utfordringene som spons- og event bransjen står overfor? Og for foreningen?

I medlemsmassen til Norges Innsamlingsråd hører vi at det er stadig vanskeligere å få nye, flerårige avtaler. Våre medlemmer sier også at det er vanskelig å få fornyet kontrakten mer enn et år av gangen. Dette tenker vi er bekymringsfullt. Næringslivet er jo ikke mindre opptatt av samfunnsansvar, men vi ser at de tar det ut på andre arenaer enn før.

Om jeg skulle oppsummere er min oppfatning, så er det at næringslivet er mer opptatt av bærekraftsmål, festivaler og events enn tradisjonell sponsing. Da må vi jobbe for å kombinere dette, blant annet ved å skape arenaer for utvikling sammen og bistå de som trenger ny kompetanse for å gjøre seg attraktive for næringslivet.

Hva synes du det er viktig å få frem i foreningens arbeide?

Foreningen er en fantastisk arena for kompetansedeling og nettverksbygging. Kompetansedeling gir inspirasjon og bedre resultater for alle.

Noe du synes er bra som allerede er gjort i foreningen?

Rekrutteringsarbeidet som daglig leder Hege har stått i bresjen for er fantastisk. Straks 200 medlemmer er formidabelt og det første jeg vil nevne. Jeg er også imponert over at det er etablert en utdanning sammen med Høyskolen Kristiania. Dette vil bekrefte at sponsing er et spesialfag. Videre synes jeg at Sponsor- og Eventprisen har utviklet seg til å bli et imponerende arrangement siden jeg var med i styret sist.

Hvor er du fra og hva har du jobbet med tidligere?

Jeg er født Arendal, og har bodd litt rundtomkring i oppveksten; New York, Surrey UK, og Drammen. Føler meg som Drammenser, men føler fortsatt sterk tilhørighet til Sørlandet og England.

Jeg begynte i forsikringsbransjen og jobbet der med salg og salgsledelse. Så søkte jeg meg over i Informasjonsavdelingen i Gjensidige og endte da relativt raskt opp med en jobb i Sponsoravdelingen. Etter åtte flotte år med sponsing ble jeg spurt om å være med å starte Gjensidigestiftelsen. Der var jeg med på en spennende etablering, men etter fire år gikk veien videre til en fantastisk toårs periode hvor jeg jobbet med Sosialt Entreprenørskap hos Ferd Sosiale Entreprenører og Kronprinsparets Fond. For syv år siden ble jeg tilbudt jobben jeg nå har som generalsekretær i Norges Innsamlingsråd. Vi er en bransjeorganisasjon for de som samler inn penger til sitt formål. Vi mener at sponsing også ligger innenfor begrepet fundraising. Derfor er det svært relevant for meg å være en del av Sponsor- og Eventforeningen.

Hva ville venner/kolleger sagt er «typisk deg»?

Jeg håper og tror de vil si at jeg er opptatt av at folk rundt meg har det bra. Det gjelder både på jobb og privat. Jeg tror veldig på samhandling. I min jobb er det viktig å samle folk i nettverk og motivere til felles utvikling. I tillegg har jeg fått tilbakemelding om at jeg fremstår som diplomatisk. På jobb sliter jeg med å si nei. Spesielt nå det er noe som kan føre til utvikling for oss som organisasjon. Der har jeg bedt om hjelp fra resten av administrasjonen.

I tillegg vil nok de fleste si at jeg liker litt fest og moro.

Hva gjør du i fritiden?

Jeg er opptatt av å være sammen med familie og venner. Jeg elsker å lage store familiemiddager hjemme eller på en familiehytte innenfor Spiralen i Drammensmarka. Vi må bære alt inn i sekk, men det er det verdt når vi sitter ved vannet og hører summingen av kjente stemmer.

I tillegg er jeg opptatt av kultur, og elsker Den Norske Opera (kjærligheten ble etablert da jeg jobbet med sponsoratet for Gjensidige. Slet første året med å helt forstå, men etter det klarer jeg ikke gi slipp). Dessuten har jeg gjenoppdaget Nasjonalteateret og det Norske Teatret og alt det de har å by på.

Du vinner en million i Lotto, hva bruker du pengene på?

Akkurat nå kunne jeg tenkt meg å gi pengene til Alzheimerforskning. Pappa har fått sykdommen og jeg kjenner at dette preger min hverdag for tiden. Vi er heldige i Norge som har gode forskningsmiljøer og jeg heier på at de skal løse gåten.

Hvilken app bruker du mest?

Jeg elsker finn.no. Jeg er en bargainbabe! (etter min niese Nora`s utsagn – ikke mitt eget) Gjenbruk er ikke bare lønnsomt for miljøet , men det er også utrolig gøy!

Hvor går neste ferie?

Aldeles straks skal jeg til Spania for å få en siste rest av sommer.

Og ferien skjer etter Fundraisingkonferansen, som hun og Innsamlingsrådet gjennomfører i dag.

Tekst: Julie Skrøder

12. september 2019