Linda Eng Strand i styret

Hamarjenta ønsker seg tettere kontakt med akademia, studenter og distriktene. Og så elsker hun fjellet. Møt vårt nye styremedlem.

Eng Strand er til daglig Leder Selskapsprofilering og sponsorater i Norsk Tipping, et selskap hun har jobbet i, i 12 år.

Hvorfor stilte du da valgkomiteen kontaktet deg?

Dette er en spennende utfordring som jeg ser frem til! Jeg har et stort engasjement, interesse, nysgjerrighet og hjerte for fagområdene sponsing og events og gleder meg til å arbeide for foreningen sammen med dyktige kollegaer fra andre selskaper og bransjer.

Hva synes du er de største utfordringene som spons- og event bransjen står overfor? Og for foreningen?

Profesjonalisering av fagområdene spons og event, øke forståelsen for, innsikten og verdien av dem som sentrale virkemidler i kommunikasjons- og markedsarbeidet. Vi må tilby faglig kunnskap, innsikt og kompetanse til oss som jobber på feltet; Foreningen bør være sentral for å sikre kompetanseutvikling, fornyelse og innovasjon på fagfeltet.

Hva synes du det er viktig å få frem i foreningens arbeide?

Foreningen må være en viktig møteplass og talerør for å skape oppmerksomhet, interesse og kunnskap om fagfeltet. Vi må dele og formidle gode historier, case og verktøy som gir inspirasjon i arbeidshverdagen til foreningens medlemmer.
Dessuten må vi være en god ambassadør og fremsnakker av foreningen, fagområdene og det arbeidet som gjøres.

Noe du synes er bra som allerede er gjort i foreningen? Noe det kan gjøres mer eller mindre av?

Dette er bra:
Jeg synes det jobbes godt og målrettet i foreningen for å styrke faget og det er etablert gode møteplasser, fysisk og digitalt som er viktig for god nettverksbygging, erfaringsutveksling og kunnskapsdeling.

Gjøre mer av:
Jeg ønsker tettere dialog med akademia og studenter for å se på hvordan vi som som jobber med faget i hverdagen kan bidra inn i utdanningsløpet gjennom arbeidspraksis, foredrag og fagmateriell.

Noe å jobbe med:
Vi må se på hvordan vi får med distriktene – det kan være litt tidlig med frokostmøter kl.0800 for oss som har litt reisevei. Derfor bør vi se om det er mulig å etablere noen møtepunkter og aktivitet utenfor Oslo/rundt om i landet.

Hvor er du fra?

Jeg er fra Hamar, men har bodd og jobbet i Oslo i mange år før jeg flyttet hjem igjen. Jeg trives godt ved Mjøsas bredder og på Hedmarksvidda – med kort avstand til Oslo by og Gardermoen.

Hva har du jobbet med tidligere?

Jeg har jobbet innenfor bank og finans som henholdsvis markedskonsulent og kommunikasjonsrådgiver i Oslo. I Norsk Tipping har jeg fått muligheten til å jobbe innenfor flere fagområder som prosjektleder, konseptutvikler og leder for ulike enheter.

Nå leder jeg enheten som har ansvaret for Norsk Tipping sitt arbeid med sponsorater, eventer og arrangementer, overskuddskommunikasjon og konsepter. Her har jeg dyktige kolleger med på laget!

Gitt at du skulle hatt en annen jobb?

Jeg har drømmejobben som jeg trives veldig godt i!

Hva gjør du i fritiden?

Vi er en aktiv familie på fem, så mye av fritiden brukes med barna på deres fritidsaktiviteter. Jeg liker å være ute – gå turer, være på fjellet og ved sjøen samt trene, lese, være med familien og venner.

Hva får deg til å le?

Jeg smiler og ler mye hver dag.

Hvilket ord skriver du oftest feil?

Huff …Jeg er nok kjent for noen artige varianter av stedsnavn og byer i både skriftform og uttale…

Hva er din favorittlåt?

Jeg er veldig glad i musikk og det er innenfor mange sjangere. Akkurat nå velger jeg meg "When We Where Young" med Adele og "The story" med Brandi Carlie

Hvem skulle spilt rollen som deg?

Hmm... ja, hvem skulle det være?  Jeg får velge noe som er ungt, sjarmerende og blidt, så da blir det Keira Nightley 😊

Favorittfargen er?

Det blir to: Sort og GRØNT

Sort er '"fargen" på det meste av mine klær, kan kombineres med alt. Og så er jeg VELDIG glad i grønt.

Hvilket spørsmål ville du gjerne bli stilt?

Blir du med på fjelltur?

Det tror vi på – det ryktes at hun er veldig glad i fjellet og å være ute på tur i naturen. Til alle årstider.

Tekst: Hege Mauroy

18. april 2018