Kalde festivaler

I årets første måneder er det klart for flere isklatre-festivaler. Her får du litt informasjon om de forskjellige.

Det er Norsk Klatring som har laget oversikten. Den finner du her.

La Sportiva Rjukan Ice Festival, arrangeres fra 7. til 9. februar.

Rjukan er en trygg og velkjent destinasjon for isklatring, med mange tilgjengelige islinjer for de aller fleste nivåer, skriver Norsk Klatring.

- Programmet skiller seg litt fra tidligere på den måte at vi også har klinikker som retter seg mer mot skredforståelse og intro til randonee, forteller Fink til Norsk klatring.

Han forteller at det er seks klinikker på lørdagen, og seks på søndagen. Hver klinikk har 10-12 plasser, og de er tilpasset ulike nivåer og behov.

Videre forteller han at foredrag skal holdes av Rudolf Hauser fra Black Diamond, Nick Bullock Holde , Matthias Scherer og Tanja og Heike Schmitt.

Oppdal Ice Climbing Festival, arrangeres fra 14. – 16. februar.

Her holdes det kurs for både nybegynnere og mer viderekomne. De som ikke vil være med på kurs, men bare selve festivalen er også velkomne til det, opplyser Norsk Klatring.

- Festivalen inneholder en felles middag med fersk og lokal mat, noen spennende foredrag av lokale og internasjonalt kjente isklatrere, og en liten fest i etterkant, forteller en av arrangørene Nelson Neirinck.

I tillegg til ulike kurs tilpasset forskjellige nivåer, er det lagt opp til tur med Jeff Mercier, en svært erfaren UIAGM fjellguide fra Frankrike. Foredragene lørdag kveld vil være med han og Eivind Hugaas, en lokal helt med mange spennende bestigninger å fortelle om.

Pris for festivalen er 450,-. Kurs koster 600,-. Festivalen har rundt 100 billetter til salgs, og det er fortsatt ledige plasser.

Winter meet 2020 – Hemsedal, arrangeres fra 26. januar til 2. februar

Louise Kennedy er en av ildsjelene bak festivalen Winter Meet 2020: Hemsedal - en festival av og for kvinner, i regi av Women's Alpine Adventure Club. Siden sommeren 2019 har denne gjengen arrangert samlinger for kvinner, for å oppfordre til mer alpin ferdsel, skape et miljø, og en plattform der instruktører kan utvikle seg.

Kennedy forteller til Norsk Klatring at det definitivt er et behov for egne kvinnefestivaler, og at de har merket stor pågang og interesse.

- Det alpine miljøet er dominert av menn, så det kan være fint for damer å ha en møteplass for å treffe likesinnede, bli inspirert og motivere andre.

- Både nybegynnere og mer erfarne klatrere er med oss på turer. Vi håper også å inspirere kommende generasjoner guider i fjellet, å skape en plattform der kvinner fra hele verden kan møtes, finne nye venner å dra på turer med, og at folk kan utvikle seg og få ut sitt fulle potensial.

Kilde: norsk-klatring.no

29. jan 2020