Invitasjon til Frokostmøte 27. mars

- Vil du bli tryggere og lære mer om sikkerhet, terrorsikring og kaoshåndtering i forbindelse med norske arrangementer, så kom på dette Frokostmøtet, sier Ann-Kristin Kreutz i Sponsor- og Eventforeningens styre.

For påmelding klikk på Les mer

Les mer

Til oss kommer Jørgen Aass, en av få nordmenn som har en universitetsutdannelse i Crowd and Safety management samt daglig leder Kristin Vestgren Sæterøy i arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival.

- Jørgen Aass har jobbet med arrangementssikkerhet i over 25 år. Jørgen var med på å lage DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sin veileder for sikkerhet ved store arrangementer. Han er kort og godt den ledende fagpersonen i Norge innen sikkerhet på dette området, forteller Kreutz.

Som eksempler på prosjekter Jørgen Aass har jobbet med nevner hun Eurovision Song Contest 2010, Ski- VM 2011, Ungdoms- OL 2016, Skiskytter VM 2016, Øyafestivalen og Slottsfjellfestivalen.

- Jørgen vil snakke om «Terrorsikring av norske arrangement - hvor skal vi starte» og blant annet gi oss noen enkle retningslinjer på hva som er arrangør sitt ansvar, hva vi kan forvente av politiet og hvordan vi bør jobbe med denne problemstillingen fremover – den blir neppe mindre viktig i tiden som kommer, sier Kreutz.

I dag starter selveste Holmenkollen Skifestival. Skifestivalen samler hvert år nesten 150.000 publikummere til verdenscuprenn.

- Flere av oss husker Kollenkaoset fra i fjor der kombinasjonen mange mennesker, alkohol og hjemtransport skapte uheldige og tildels voldsomme situasjoner. Hvordan var sikkerheten og kaoshåndteringen? Og hvordan har Skifestivalen forberedt seg på årets weekend? spør Tine Birkeland Westby - som også er styremedlem i Sponsor- og Eventforeningen.

Daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, kommer på Frokostmøtet.

- Kristin vil dele sine praktiske erfaringer, hva de lærte av fjoråret og hva de har justert for årets skifest som er akkurat nå i helgen, forteller Birkeland Westby.

Daglig leder Vestgren Sæterøy er selv en ekte skientusiast, i fra å studere med skistipend, jobbe 12 år i alpelandet Sveits, vært visepresident i Norges Skiforbund til at hun selv var på junior- og rekruttlandslaget i langrenn i tre år. Siden 2014 har hun ledet Holmenkollen Skifestival.

- Mulighetene og fallgruvene innen sikkerhet, terrorsikring og kaoshåndtering tar vi ikke lett på. Denne morgenen blir det tips og råd for å sikre at ditt arrangement går som det skal. Kom du og, oppfordrer både Kreutz og Birkeland Westby.

 

PRAKTISK INFORMASJON
Dato: Onsdag 27. mars 2019
Tid: Kl. 08.00 – 10.00 (frokost fra kl 08.00, det faglige starter kl 08.30)
Sted: Det Norske Teatret, Kristian IVs gate 8, Oslo
Påmelding: Bindende påmelding senest innen mandag 25. mars kl 12.00, KLIKK HER
Pris: Gratis for medlemmer, kr 950 for ikke-medlemmer
Ikke-medlem, men vil gjerne bli? Les mer HER

 

 
Ann-Kristin Kreutz og Tine Birkeland Westby
styremedlemmer i Sponsor- og Eventforeningen             

Det er Årsmøte i Sponsor- og Eventforeningen umiddelbart etter Frokostmøtet, samme sted. Årsmøtet er forventet å vare en snau time. Les mer og meld deg på HER

 

 

Toppbildet: Colourbox

Tekst: Hege Mauroy

8. mars 2019