Invitasjon til Fagforum 25. april

- Du vil treffe aktører som har stått for noen av de beste og mest interessante sponsor- og eventprosjektene i 2017. Årets første Fagforum står for døren, sier Lars Brockstedt Svendsen i Sponsor- og Eventforeningens styre.

Fagforum baserer seg på åpne og rause gruppeprater, med felles oppstart og felles avslutning for alle gruppene.

- Du kan velge en av de tre gruppene vi her tilbyr. Og vi har litt av hvert å by på, sier Brockstedt Svendsen

De som skal dele med oss denne gang er henholdsvis The North Face & Berre, We Are Live og Unicef.

(Ta meg rett til påmelding)

Årets Sponsorkampanje ble vunnet av The North Face, BERRE og Toppturfestivalen for Toppturfestivalen Svalbard 2017.

Anders Corwin Bristøl, ansvarlig for The North Face i Norge og Lasse Berre, daglig leder i Berre kommer for å snakke om denne Toppturen.  De stiller begge to for å snakke om hvordan de fikk til ting – sammen.

Juryen sa følgende om dem som vinner:

  • Enkelthet, klare mål og god aktivering kjennetegner Årets Sponsorkampanje. En vel gjennomtenkt strategi og god utnyttelse av sponsorat har resultert i økt merkevarekjennskap, økt omsetning og reposisjonering for sponsor. Ved å la målgruppen ta aktivt del i testing og bruk av produktene får sponsor vist seg i sitt rette element, og økt sin kredibilitet hos målgruppen. Rå natur og Europas mest ekstreme festival – Toppturfestivalen Svalbard - er den rette partner for The North Face. En økning i innsalget på 50% for våren 2018 og salg av toppturkolleksjonen Summit til 8 nye butikker taler for seg selv. Det er med glede juryen gratulerer The North Face, BERRE og Toppturfestivalen, og deres samarbeid under Toppturfestivalen Svalbard 2017, som Årets Sponsorkampanje.  

We Are Live var sammen med Diplom-Is nominert til både Årets Innovasjon og Årets Eksterne Event for Wanted – Kuppet.

- De har vunnet flere priser for dette caset, blant annet ANFO Effekt, Gullenken og er nå nominert i Gulltaggen også, forteller Brockstedt Svendsen

Christian Bernt, partner og rådgiver i We Are Live kommer for å dele.

Juryens begrunnelse for nominasjonene til Sponsor- og Eventprisen:

Årets Innovasjon:

  • Tre nye smaker, tre markedsføringskanaler og tre ukers jakt på fiktive ranere gjør at Diplom-Is og We Are Live med «Wanted – Kuppet» engasjerer en ung målgruppe som vanligvis er vanskelig å nå. Innovativ og strategisk bruk av event, Facebook og Snapchat gir en kanalmiks som åpner for både digitalt og fysisk engasjement. Målgruppen driver historien videre, og blir selv en del av den. 25000 bokser med iskrem ble delt og funnet via Snapchat, over 2000 tips og direktemeldinger ble sendt via Facebook, og Wanted etablerte seg som nr.2 innenfor sitt segment. Juryen applauderer en ny måte å gjøre event, som utvider markedsandel og snakker direkte til en klar målgruppe med en nominasjon til Årets Innovasjon.

Årets Eksterne Event:

  • En iskald god miks av sosiale medier og event er det man kan forvente når Diplom-Is ansetter We Are Live for å markedsføre sine tre nye Wanted-smaker. Strategisk bruk av sosiale medier gjør målgruppen til en del av eventserien når de tar del i jakten på ranerne via Facebook og Snapchat. Tips om hvor utbyttet – gratis iskrem – kunne bli funnet ble ivrig fulgt opp på snapchat. Wanteds Brand Manager ble kidnappet og reddet via Facebook. Til slutt krasjet ranerne på Aker Brygge og kom seg unna uten utbytte, men hele 12000 kom innom for å smake på samples under avslutningseventet. En ny måte å implementere event i bruk med sosiale medier imponerer juryen som gratulerer Diplom-Is og We Are Live med en nominasjon til Årets Eksterne Event.

Unicef Norge var nominert til Årets Sponsorobjekt, men også i kategoriene Årets Bransjepris og Årets Samfunnsengasjement, i de to sistnevnte sammen med Norwegian.

- Unicef som sponsorobjekt jobber målrettet og samtidig bredt i forhold til sponsorer. De går liksom inn i sjela til sponsorene og aktiverer derifra. Det kommer tydelig frem i juryens begrunnelse av dem som objekt og Unicef vil dele helhetlig, sier Brockstedt Svendsen.

Juryens begrunnelse for nominasjonen som Årets Sponsorobjekt:

  • UNICEF er et attraktivt sponsorobjekt for verdiene de representerer, men også sin evne til å identifisere sponsorenes verdier og kombinere de med deres kjernekompetanse. Dette har ført til fantastiske kampanjer som Norwegians «Fyll et fly», Nordic Choice Hotels «Sweet Dreams» og Cubus «Gjør en god deal». Telenors ekspertise innen teknologi har blitt brukt til å utvikle helseinformasjon og fødselsregistrering i rurale områder, mens Kiwi skal samle inn penger øremerket vannprosjekter i Madagaskar via salg av ISKLAR vannflasker i butikkene. Felles for samarbeidene er at samfunnsansvar integreres som en del av bedriftenes strategi og daglige drift. Det gir samfunnsmessige, økonomiske og verdiskapene fordeler for alle parter. Juryen roser strukturert, kreativ og smart aktivisering, og gratulerer UNICEF Norge med en nominasjon som Årets Sponsorobjekt.

Caroline Kapstad, partneransvarlig næringsliv i Unicef, kommer.

- Vi begynner kl.15 med en felles sesjon og litt praktisk informasjon før vi starter opp de forskjellige gruppene. Gruppepraten tar cirka en time, hvorpå vi tar en felles samling for å oppsummere diskusjonen fra de tre gruppene. Etter dette spanderer foreningen et forfriskende vårglass på oss, smiler Brockstedt Svendsen.

Viktig:
Hvilken gruppe du ønsker å være med på velger du ved påmelding. For å sikre deg at du får blitt med på den gruppen du ønsker, er det om å gjøre å svinge seg raskt. Det er begrenset plasser i gruppene, og erfaringen viser at de fylles opp fort, og når det er fullt så er det fullt.

- Og husk at Fagforum, også i kraft i sin form, er et ypperlig sted å komme tett på andre i bransjen og styrke ditt nettverk, sier Brockstedt Svendsen.

PRAKTISK INFORMASJON
Dato: Onsdag 25. april 2018
Tid: Kl. 15.00 –16.30, (etter kl 16.30 byr vi på et glass…)
Sted: Louise, Aker Brygge
Påmelding: Førstemann til mølla… og senest 23. april kl 12.00, på denne linken HER
Pris: Gratis for medlemmer, kr 450 for ikke-medlemmer
Ikke-medlem, men vil gjerne bli? Les mer HER

 
Lars Brockstedt Svendsen
Styremedlem og nestleder i Sponsor- og Eventforeningen

 

 

Tekst: Hege Mauroy

13. april 2018