Inn med BUA

- Vi ønsker å komme i kontakt med virksomheter som har bærekraft og sosiosponsing på agendaen og håper vi kan få litt drahjelp til dette ved å være medlem, sier daglig leder i BUA Monica Vogt.

BUA er en forening som skal gjøre det enklere for barn og unge å bli mer fysisk aktive uavhengige av sosioøkonomisk status og kulturell bakgrunn.

- BUA kan være en aktuell samarbeidspartner for virksomheter som er opptatt av å gjøre noe med barnefattigdom, inkludering, integrering og utvikling av en bærekraftig fremtid med mindre forbruk i Norge, sier Vogt.

Andre kulturer har ikke samme tradisjoner som oss når det gjelder å kjøpe ski, skøyter, sykler med mer til barna. På den andre siden har mange av oss alt for mye utstyr i boder og garasjer.

- Dette er ikke bærekraftig. Vi i BUA tror barn og unge blir mer fysisk aktive, mer inkludert og bedre integrert hvis de får anledning til å prøve mange forskjellige aktiviteter - uten å være avhengig av å kjøpe utstyret først, forteller Vogt.

BUA (Barn-Unge-Aktivitet) jobber for å styrke og synliggjøre utstyrssentraler, slik at flere barn og unge får nytte av dem.  Det finnes i overkant av 300 utstyrssentraler i Norge i dag.

BUA har utviklet et helhetlig konsept og en merkevare for utstyrssentraler som kalles BUAordninger. Denne ordningen har godt vedlikeholdt utstyr som blant annet ski, skøyter, snowboard, telt, soveposer, fiskeutstyr, skateboard, rulleskøyter, sparkesykler, sykler, pennyboard, kano, SUP (Stand-Up-Paddel Board).

- Per i dag er 42 utstyrssentraler i 34 kommuner tilknyttet BUA og vi vokser kraftig. Vi er i ferd med å få på plass et populært tilbud i mange kommuner. For å vokse og utvikle tilbudet trenger vi bærekraftspartnere, sier Vogt.

Utstyret i BUAordningen lånes ut gratis.

- Vi håper og tror det finnes virksomheter blant medlemmene i Sponsor og Eventforeningen som kan være interessert i å samarbeide med oss for å ta bærekraftansvar i Norge. Da er det bare å ta kontakt, smiler Vogt.

Besøk vårt nye medlem HER

 

 

Tekst: Hege Mauroy

5. september 2017