Han får ting gjort

Jørgen Roll liker værmeldingen, var med på å starte Norwegian Wood og er engasjert i et ysteri i Hemsedal. Møt vårt nye styremedlem.

Til daglig er Jørgen administrerende direktør ved Oslo Konserthus. Opprinnelig er han utdannet siviløkonom, og det i Statene.

Hvorfor stilte du da valgkomiteen kontaktet deg?

Jeg tenkte det var hyggelig å bli spurt, og så tenkte jeg at jeg både kunne bidra og samtidig lære noe nytt.

Hva synes du det er viktig å få frem i foreningens arbeide?

Tre ting: Bredde, seriøsitet og ansvar!

Noe du synes er bra som allerede er gjort i foreningen? Noe det kan gjøres mer eller mindre av

Det har vært gjort en stor og god jobb med å utvikle foreningen, og det skal vi fortsette med. Ellers bør vi gjøre foreningens tilbud til noe man MÅ delta i, og noe man absolutt ikke kan gå glipp av!

Hvor er du fra og hva har du jobbet med tidligere?

Jeg kommer fra Bærum og har jobbet i IBM, JBR Reklamebyrå, Dinamo, Stabæk Fotball/Telenor Arena. Jeg var med å starte Norwegian Wood i 1992 og var festivalsjef der frem til 2013.

Hva ville venner/kolleger sagt er «typisk deg»?

Utadvendt og energisk

Hva gjør du i fritiden? Har du noen spesielle hobbyer eller interesser?

Av og til gjør jeg minst mulig! Men jeg er engasjert i et ysteri i Hemsedal som heter Himmelspannet, har vært på eiersiden og vært med å drive dette siden 2003. Ellers liker jeg å fluefiske og gå tur – sommer som vinter.

Hvilken app bruker du mest?

Værmelding, Ruter og Spotify.

Du vinner en million i Lotto, hva bruker du pengene på?

De bruker jeg på familie, venner og meg selv.

Sier mannen – som tilbrakte Påsken på fjellet i Hemsedal, med nettopp familien.

Tekst: Julie Skrøder

9. mai 2019