Halvor Egner Granerud ambassadør for Right To Play

Halvor Egner Granerud har det siste året utmerket seg stort som skihopper, og har denne sesongen allerede rukket å bli historisk. Nå blir han med på «laget» som utøverambassadør for Right To Play

Det opplyser Right To Play i en pressemelding.

Halvor (24) er fra Asker, og ble tatt inn på A-landslaget i hopp i 2018. Han vant sin første verdenscup-seier i Ruka i Finland 29. november 2020, og siden har han vunnet ytterlige åtte verdenscup renn.

I tillegg til sine bragder i hoppbakken er Halvor også opptatt av betydning av lek for utvikling hos barn og unge, noe han selv kan relater seg til. 

Før oppstart av årets sesong jobbet han som vikar i barnehage hvor han på nært hold fikk oppleve hvor viktig lek er for utviklingen til barn.

- En annen ting som opptar meg, er at alle barn skal bli sett og få mulighet til å utvikle seg, uansett hvor de vokser opp, sier Halvor.

Dette er også bakgrunnen for at han startet en innsamlingsaksjon til inntekt for Right To Play.

Før sesongen kunne Halvor fortelle at han ønsket å støtte Right To Play med 10 kroner for hvert verdenscup poeng han fikk. På Facebook og gjennom sitt nettverk har Asker gutten oppfordret til at flere bidrar når han tar verdenscup poeng, og pr 1. februar har det blitt samlet inn over 70 000 kr! 

 

Toppbilde: Norges Skiforbund

22. februar 2021.