Gly på mobilen

Hun er tidligere reklamedame, synes sort er mest anvendelig, har jakthunder og ønsker seg streaming. Møt vårt nye styremedlem Kirsti Bjerva.

Kirsti er til daglig salgs- og markedssjef ved Rogaland Teater. Hun er det andre nye styremedlemmet i Sponsor- og Eventforeningen.

Hvorfor stilte du til valg?
Foreningen gjør en viktig jobb, jeg synes det var en spennende utfordring og det er fint at det blir med noen utenfor Oslo-regionen også.

Hva synes du er de største utfordringene som spons- og event bransjen står overfor?
Mange utfordringer og de er nok forskjellige i ulike regioner. På vår kant av landet handler det en del om nedgang i næringslivet og da er det mer krevende både å være sponsor og sponsorobjekt. Profesjonalisering i bransjen er fortsatt et tema – vi må tenke og jobbe mer strategisk og få øynene opp for hvilket kraftfullt verktøy dette kan være.

Og for foreningen?
Foreningen må fortsette sitt fokus på profesjonalisering og dokumentasjon og bruke de ressursene som finnes innenfor akademia for å hjelpe både sponsorer og objekter med faglig tyngde.

Hva synes du det er viktig å få frem i foreningens arbeide?
Jeg synes foreningen har et flott formål som dekker viktige områder – men jeg er særlig opptatt av dette med økt forståelse for og innsikt i bruk av sponsing og eventmarketing som fagområde.

Det har vært mange gode frokostmøter  - og de kan vi kanskje være flinke til å streame slik at de som bor andre steder enn Oslo-nært kan få delta selv om de ikke har tid til å reise.

Hvor er du fra?
Jeg er opprinnelig fra ei nydelig lita bygd i Telemark som heter Helgen.

Hva har du jobbet med tidligere?
Til tross for Helgen, har jeg har bodd over halve livet i Stavanger så jeg må vel regne meg litt som siddis også. Før jeg begynte i teatret jobbet jeg mange år som rådgiver i reklamebyrå – sist i procontra.

Hva gjør du i fritiden?
Jeg har to jakthunder som jeg trimmer (eller de trimmer meg…) slik at de er i form til de skal på jakt. For øvrig er jeg den eneste i familien som ikke jakter. Jada.

Jeg sitter i ungdomsutvalget til Stavanger skytterlag og er ofte å finne som vakt på skytebanen. Skjøt med pistol en gang i tiden. Noe litt mykere, bokstavelig talt, som jeg også liker er å strikke. Og jeg syr samt er glad i å lese. Jeg elsker dessuten papiraviser i helgene!

Gitt at du skulle hatt en annen jobb?
Jeg har den beste jobben som finnes! Men hvis jeg skulle gjort noe annet måtte det vært å jobbe for en ideell organisasjon – for eksempel SOS-barnebyer som jeg synes gjør en viktig jobb.

Hvilket ord skriver du oftest feil?
Hmmm – jeg er ganske korrekturnerdete – men på mobilen blir ofte gøy til gly. Man må jo ha babyfingre for å bruke tastaturet på en mobil…

Hva er din favorittsang/låt?
Look for the Silver Lining med Solveig Slettahjell (velg nr 12). Kort og godt.

Og sort er yndlingsfargen min. Ikke at det egentlig er en farge, men den passer til alle de andre forteller Kirsti – som ler mye og ofte.

Hvem skulle spilt rollen som deg?
Nina Ellen Ødegård

Til slutt: Hvilket spørsmål ville du gjerne blitt stilt?
Svaret er: Ja. Og spørsmålet er: Har du en favorittbok som du leser om igjen?
Ringenes herre av briten J.R.R, Tolkien kommer det kjapt. Den leste jeg første gang som ganske ung (lenge før filmene) og blir aldri lei. Det er historiefortelling av ypperste klasse!

På mange måter er det vel nettopp historiefortelling vi alle driver med – med gode verktøy som sponsing og event for å lande ønskede resultater.

Tekst: Hege Mauroy
21. april 2017