Fra nedtur til opptur

På kort tid har Norges Skiskytterforbund gått fra å skulle kutte i 77 ulike prosjekter, etter å ha gått mot et større underskudd enn ventet, til nye millioninntekter.

Sparetiltak førte også til at Odd-Bjørn Hjelmeset måtte gå av. Kort tid etter står altså samme forbund med nye millioninntekter, melder NRK.

Mobiloperatøren Ice er landslagets nye hovedsponsor, og skal etter det NRK erfarer betale åtte millioner kroner over to år. Det skriver NRK.

Landslagstrener Egil Kristiansen er lettet over at tiden med frykt for reduksjon trolig er over.

- Kuttingen har ikke gått særlig ut over seniorlandslaget, men det kunne raskt skjedd om vi ikke fikk penger inn i kassa. Det er bra at vi får inn midler for å kunne fortsette med juniorlag, rekruttlag og et bra opplegg for elitelaget, sier Kristiansen.

Ice-konsernsjef Eivind Helgaker tok sjansen etter gode resultater forrige vinter.

-Vi har blitt inspirert av det vi har sett. I tillegg til å jobbe knallhardt for disse resultatene er de flinke til å vise masse humor og glede, sier Helgaker.

Forbundet er dog fremdeles på jakt etter en generalsponsor. Plassen har stått tom siden 1. mai 2018.

Forbundet forteller at brutto eksponeringsverdi for en generalsponsor i 2018/2019-sesongen lå på 59,2 millioner kroner og opplyser at markedsinntektene for 2019 ligger på 43 millioner kroner, skriver NRK.

I løpet av høsten skal de møter med flere potensielle generalsponsorer. Etter vinteren utløper fire avtalar, som må forhandles på ny, opplyser NRK.

- De siste ti årene har markedsinntektene til Norges Skiskyterforbund utviklet seg positivt, fra 25 millioner i 2009 til anslagsvis 43 millioner i 2019. Vi er et relativt lite forbund som jobber tett med våre partnere for at de skal nå sine kommersielle mål, og alle våre partnere skal merke en tydelig effekt av å være på lag med oss. Vi har fått flere nye partnere i porteføljen de siste årene, og vi jobber kontinuerlig med å reforhandle eksisterende avtaler og for å etablere nye bærekraftige partnerskap, skriver Anne Varden i en e-post til NRK.

 

Kilde: NRK

Tekst: Julie Skrøder

4. nov 2019