Fra kontroll til ansvarlighet

GDPR: Den 25. mai 2018 kommer en personvernrevolusjon til Norge og EU.

- Det dreier seg om Personvernforordningen GDPR - General Data Protection Regulation, sier Hege Mauroy daglig leder i Sponsor- og Eventforeningen.

Kort fortalt vil GDPR gjøre det vanskeligere for myndigheter og næringslivet å lagre informasjon om enkeltpersoner.

GDPR gir også enkeltpersoner rett til å vite hva næringslivet og myndigheter vet om dem, samt rett til å rette det, eller få det slettet, skriver Aftenposten.

- Vi kan si at virksomheter får plikter, enkeltpersoner rettigheter, forteller Mauroy.

Datatilsynet har laget en veileder som heter: Hva betyr de nye personvernreglene for din virksomhet? De har også laget en 10 punktsliste som oppsummerer hva som blir nytt, samt hva virksomhetene bør gjøre.

Du kan se/laste ned både veilederen og punktlisten HER

(Kilde: Aftenposten/Datatilsynet)

22. november 2017