FIS går for City Event

I forrige uke ble det bestemt at det blir et nytt City Event i Holmenkollen.

Beslutningen ble tatt under den internasjonale skikongressen i Costa Navarino i Hellas 16. mai.

Første januar (2018) ble City Event Oslo arrangert for første gang. Tilbakemeldingene fra Det Internasjonale Skiforbundet, FIS, har vært utelukkende positive, som det også var fra utøverne selv, skriver Dagsavisen.

- Dersom Det internasjonale skiforbundet ønsker det, kan dette bli en klassiker som trekker mye folk og som blir værende i mange, mange år, sa Aksel Lund Svindal i Dagsavisen etter årets renn.

Kommunikasjonssjef i Holmenkollen Skifestival, Emilie Nordskar, forteller oss dette:

- Med nesten 7500 publikummere, dyktige frivillige og proffe samarbeidspartnere på laget, skapte vi sammen et flott arrangement i vinter. Av våre besøkende hadde 20 prosent aldri vært på et sportsevent i Holmenkollen tidligere, og det er et spennende segment å jobbe videre med. Nå ser vi frem til å videreutvikle både publikumsopplevelsen og totalkonseptet slik at vi lykkes med nyttårsrennet også i 2019.


Emilie Nordskar

Skipresident Erik Røste er glad for tilbakemeldingene fra Det internasjonale skiforbundet, melder Dagsavisen.

- Vi er kjempeglade for fornyet tillit fra Det internasjonale skiforbundet (FIS). Sportslig sett var det første året av City Event svært vellykket for oss, og vi fikk gode tilbakemeldinger fra både utøvere og FIS. Det var selvfølgelig synd med tåka, men imponerende nok holdt publikum ut. Neste år satser vi på klarvær og fulle tribuner i Holmenkollen, sier skipresident Erik Røste i en pressemelding fra NTB.

City Event baserer seg på parallellslalåm, der deltakerne kjører fra VM-haugen og ned i unnarennet i Holmenkollen-bakken. Utøverne slåes ut en etter en, til man står igjen med vinneren.

 

 

 

Tekst: Hege Mauroy

Foto: Snorre Veggan

23. mai 2018