Festspill for unge

Equinor, tidligere Statoil, har sponset Festspillene i Bergen siden 1990. En del av sponsingen går direkte til de unge og i dag er den store dagen.

I 2016 ble sponsoratet koblet opp mot Morgendagens Helter-programmet og Equinor har siden hatt et aktivt samarbeid knyttet til "De unges festspillforestilling", som går av stabelen nå i dag.

- Festspillene i Bergen setter stor pris på slike sponsorsamarbeid som det vi har med Equinor Morgendagens Helter, der langsiktighet og kontinuitet gir forutsigbarhet og trygghet for prosjektene. Dette er særlig viktig når det gjelder det felles fokuset vi har på utvikling av unge talenter, som tross alt er fremtidens profesjonelle artister. Vi ser frem til en spennende forestilling i Peer Gynt-salen i Grieghallen i dag, med et program som varierer fra tverrfløyte til hip hop, sier festspilldirektør Anders Beyer.

"De unges festspillforestilling" har i år 55 deltakere. To av dem fikk oppleve et mestermøte tre uker før selve festspillforestillingen.

- I fellesskap har vi arrangert dette mestermøtet med Morgendagens Helter-mentorer for utvalgte deltakere i forkant av forestillingen.  De unge pianistene Kei Solvang og Tyra Fosheim Eide fikk denne gang privatundervisning av Leif Ove Andsnes, som er ambassadør for Equinor Morgendagens Helter, forteller Beyer.

Sponsorsjef i Equinor, Cathrine Instebø sier dette:

- Både Kei og Tyra ble spesielt invitert ettersom de har vist en imponerende stå-på-vilje og læringslyst i flere år. Disse kvalitetene kjenner vi igjen hos flere av Norges største talenter, på tvers av idrett, kultur og realfag. Vi håper og tror at dette møtet kan bidra til at de fortsetter den gode utviklingen.

(Kilde: klassiskmusikk.com)

 

 

Tekst: Hege Mauroy

Toppfoto: Leif Ove Andsnes og Kei Solvang
Fotograf: Martin Hoff Pedersen/Equinor

30. mai 2018