Fem nye år

OBOS har etter 15 års samarbeid med SOS-barnebyer inngått en ny avtale på fem år.

Det opplyses i en pressemelding.

- Vi er svært takknemlige for partnerskapet vi har med OBOS og er glade for at de ønsker å samarbeide med oss videre, sier Bente Lier, generalsekretær i SOS-barnebyer.

Linda Cecilie Dale, rådgiver næringslivssamarbeid i SOS-barnebyer, gleder seg også over samarbeidet.

- I disse dager hvor vi opplever at det er mer utfordrende å få til langsiktige avtaler, så er det ekstra stort at OBOS fortsetter sitt engasjement med fem nye år, sier hun.

- Et trygt hjem er fundamentet for å skape trygge mennesker, og trygge mennesker skaper gode samfunn. I OBOS er det å ta samfunnsansvar en naturlig del av bedriftskulturen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

Hege Irene Asplund, sponsorrådgiver i OBOS, mener at samarbeidet skaper stolthet, samhold og engasjement internt.

- Samarbeidet med SOS-barnebyer er i tråd med kjernen av det vi driver med – nemlig å bygge trygge hjem og gode lokalsamfunn. Vi driver byutvikling med rom for livet. For at mennesker skal trives i sine boliger, må det finnes mer enn fire vegger og et tak, sier hun.

- Det blir ikke et hjem bare av å reise noen vegger. Det må mennesker til. Mennesker som har det bra. Prinsippet er det samme om det er i Norge, eller i et annet land, sier Asplund.

For å aktivere samarbeidet har OBOS koblet sammen sine sponsorater i Skiforeningen og SOS-barnebyer. I dette trepartssamarbeidet ble «Barn Setter Spor» etablert. Gjennom appen Distansekortet gir OBOS et beløp til SOS-barnebyer for hvert merke som oppnås av barn under 14 år.

Slik får Skiforeningen styrket sitt arbeid for bedre folkehelse, samtidig som SOS-barnebyer får støtte til sitt arbeid for å sikre barn en stabil oppvekst i en omsorgsfull familie.

Toppbilde: Hege Asplund og Linda C Dale. Foto: SOS-barnebyer

17. jan 2020.