Eventim lanserer fanSALE i Skandinavia

Eventim lanserer nå videresalgsplattformen fanSALE, der alle trygt kan kjøpe og selge billetter som videreselges til konserter, festivaler og idrettsarrangementer.

«Dyre og falske billetter på videresalgsplattformer er et økende problem, og salg av billetter over opprinnelig pris er dessuten ulovlig i henhold til svartebørsloven»,  skriver de i en pressemelding.

Plattformen skal også være en mulighet til å sikre seg billetter til utsolgte arrangementer eller å selge billetter til arrangementer man ikke kan delta på fordi de har blitt utsatt på grunn av for eksempel Corona.

«Eventim ønsker å være i førersetet og bidra til å bekjempe ulovlig svartebørssalg og utfordringene rundt falske billetter. Det skal ikke lenger betales overpris for billetter til kultur- og idrettsarrangementer på ulovlige byttebørser, og ingen skal lenger oppleve å bli avvist i døra fordi billettene deres viser seg å være falske.» skriver de videre.

Eventim blir dermed de første i Skandinavia til å lansere billettplattformen fanSALE, der brukere enkelt og trygt kan kjøpe og videreselge billetter.

Konsertene med Rammstein har blant annet blitt flyttet to ganger på grunn av pandemien, med ny dato nylig annonsert i Oslo 24. juli 2022. De aller fleste fans valgte å beholde billettene sine. Noen tusen billetter ble også sluppet i salg 23. april og ble revet bort på 15 sekunder.

Med enorm stor etterspørsel på billetter øker også organisert svartebørshandel og videresalg av billetter til overpris. Mark Vaughan, promotør i All Things Live Norway, som arrangerer Rammstein konserten i Norge, ser fanSALE som et positivt bidrag mot ulovlig billettsalg.

- Å gi fans muligheten til å både videreselge sine billetter samt kjøpe billetter til konserter/arrangement på en lovlig og transparent måte er noe man har savnet her i Skandinavia. Med fanSALE kan fans endelig på en trygg måte kjøpe videresalgsbilletter med viten om at billettene de kjøper er ekte, og garanterer dem at de kommer inn på et bestemt arrangement. Dette er fantastisk for vår bransje.

Plattformen gjør det mulig å videreselge alle billetter som er kjøpt gjennom Eventim og det spiller ingen rolle om billettene kjøpes online, over telefon eller på et fysisk billettkontor. Personlige billetter kan også selges og kjøpes på fanSALE.

En studie utført for Kulturdepartementet i Danmark i 2019 viser at 44 prosent kjenner til minst en annen person som har opplevd problemer med overpris på billetter.

- Vi har opplevd et økende problem de siste årene og får mange henvendelser fra kunder som tror de har kjøpt ekte billetter, men som plutselig opplever at noe er galt. Vi kan dessverre ikke hjelpe dem når billettene ikke blir kjøpt via offisielle kanaler, men med fanSALE kan vi sikre at alle får en god opplevelse med videresalg eller kjøp, sier Adm. Dir. i Eventim Norge, Marcia Titley.

FanSALE, som nå lanseres i Norge, Sverige og Danmark, er allerede i bruk i Tyskland, Storbritannia, Nederland, Finland, Italia, Sveits og Brazil.

 

 

30. april 2021