Et Røde Kors og Coop samarbeid

Flere tusen barn fra lavinntektsfamilier får nå muligheten til å delta gratis på idrett. Røde Kors og Coop har svart på oppfordringen fra Regjeringen og Fritidserklæringen, og gir barn muligheten til gratis idrett.

- Røde Kors ser et stort behov for aktiviteter for barn fra lavinntektsfamilier. Det er mange som ikke har et tilbud. I sommer får 1700 barn gratis ferietilbud av oss gjennom Ferie for Alle, og nå har de også et tilbud resten av året og vi håper enda flere blir med på dugnaden, sier avdelingsdirektør for nasjonale programmer og beredskap i Røde Kors, Anne Biering i en pressemelding.

Gjennom en felles dugnad får alle barn som deltar på Ferie for Alle, Røde Kors sitt gratis ferietilbud til barn i familier som sliter økonomisk, et gavekort fra COOP som dekker deltakeravgiften til valgfri idrettsaktivitet for resten av 2018 og hele 2019. Tilbudet gis også til de som deltar på ferietilbudet i høst og vinter.


Amalie Iuel og Vidar friidrettsskole på lanseringen av samarbeidet
(Foto: Maria Pile Svåsand/Røde Kors)

En av ti

1 av 10 barn i Norge lever i lavinntektsfamilier. Da kan det være vanskelig å prioritere å være med på fritidsaktiviteter som idrett på fritiden. Barn som ikke får muligheten til å være med på fritidsaktiviteter føler ofte på utenforskap og blir oftere mobbet.

- Det er 100 000 barn som lever i familier med varig lav inntekt i Norge. Vi i Coop kan ikke sitte og se på at de ikke har råd til å være med på aktiviteter som idrett, sier konsernsjef i Coop Norge, Geir Inge Stokke.

Før sommeren ble avtalen presentert for barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland og barna som deltok på friidrettsskole på Bislett. Statsråden har tidligere utfordret organisasjonene til å finne løsninger for de tusenvis av barna fra familier som ikke har råd til idrettsavgifter. 

- Dette er et så viktig tiltak for at flere barn og unge skal få muligheten til å delta på fritidsaktiviteter. Et sånt samarbeid mellom organisasjonsnorge og næringslivet er virkelig veien å gå, sier hun i pressemeldingen.

 

 

Tekst: Hege Mauroy

Toppbildet: Konsernsjef i Coop Norge, Geir Inge Stokke, avdelingsdirektør nasjonale programmer i Røde Kors og barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (Foto: Maria Pile Svåsand/Røde Kors).

14. august 2018