E-sport som spillobjekt på Oddsen

Norsk Tipping og Good Game AS har inngått et samarbeid der målet er å bygge norsk e-sport videre.

Det skriver gamer.no på sine sider.

Norsk Tipping forteller at som en del av dette blir norsk e-sport snart en del av tippetilbudet på oddsprogrammet. Planen er at tippeselskapet skal åpne for betting i e-sport innen utgangen av 2019, skriver gamer.no

Samarbeidet kommer halvannet år etter at kulturministeren signaliserte at Norsk Tipping kunne og burde undersøke e-sport som en potensiell arena for satsing.

- For Norsk Tipping er det avgjørende å fange opp endringene som skjer innenfor sport og spill, slik at vi fortsatt kan være relevante for nye kundegrupper blant yngre voksne. E-sport er et område det er naturlig for Norsk Tipping å engasjere seg i, og i Good Game har vi funnet en seriøs og langsiktig samarbeidspartner som allerede legger ned et betydelig arbeid for at e-sporten i Norge skal utvikle seg, forteller administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Good Game, har de siste årene arrangert e-sportligaen Telenorligaen, og har etablert seg som en stor aktør innen e-sport i Norge.

Good Game-eier Harald Strømme forklarer at fokuset til Good Games satsing ligger i å satse først og fremst på bredden i e-sport.

- Ved å sikre bred rekruttering innenfor trygge og kontrollerte rammer bygger vi også et stadig bedre elitenivå. Samtlige nordmenn som nå hevder seg internasjonalt har kommet til toppen via Telenorligaen. Samarbeidet med Norsk Tipping vil være svært verdifullt for å sikre at e-sporten kan vokse innenfor ansvarlige og trygge rammer, sier han.

 

 

Kilde: gamer.no

Toppbilde: Steinar Bjørnsson

Tekst: Julie Skrøder

14. mars 2019