Dobbeltseier til OBOS

OBOS ble stemt frem som vinner av Årets Bransjepris da Sponsor- og Eventprisen ble delt ut på Thon Hotel Storo i går kveld. I tillegg ble de Årets Kultursponsor. Trondheimsbaserte SpareBank 1 SMN vant Årets Samfunnsengasjement, mens Toppfotball Kvinner ble Årets Sponsorobjekt.

I sin begrunnelse for Årets Sponsorobjekt, sier juryen at ved å ta eierskap til egne rettigheter har prosjektet "Kvinnefotball på dagsorden - med nye sponsorer"i løpet av to år snudd opp ned på alt for Toppfotball Kvinner.

SpareBank 1 SMN, i Trondheim, vant Årets Samfunnsengasjement for å ta klimautfordringene på alvor og skape holdninger gjennom atferd med «Plastdugnaden».

OBOS slo til med to Priser. Den ene, Årets Bransjepris, fikk de fra en samlet bransje som stemte dem frem slik at de vant for sitt store nasjonale og regionale engasjement som sponsor innen både kultur og idrett.

Året Kultursponsor vant OBOS sammen med Ekko Agency og JCP for festivalen «Oslo Sommertid» der juryen sier at de på en enestående måte koblet sin kjernevirksomhet med sponsing av kultur for å skape unike opplevelser, heri inkludert OBOS24.

Gjennom årets nye pris, Årets Eventbyrå, vant JCP sin pris nummer to – blant annet for sin kreativitet, kunnskap og helt egne evne til å fange sitt publikum.

Årets fem andre vinnere spenner vidt, i fra Ullevaal Stadion, lokale games på Bislett, OL i Pyeongchang, stafett i hele Norge og syriske barn i Jordan.

Prisen Årets Eksterne Event gikk til Aftenposten Event for øyeblikket vi ikke glemmer, som åpnet døren for nye kommersielle muligheter og inntektskilder gjennom «Omkampen».

I kategorien Årets Interne Event vant Gjensidige Forsikring for fulltreff gjennom den kreative løsningen og kraften i det samlende arrangementet der alle kan delta: «Gjensidige Games 2018».

Kategorien Årets Sponsorkampanje ble vunnet av trekløveret Telenor, Norges Skiforbund og Norges Idrettsforbund – der juryen berømmer synlighet, relevans og aktualitet med OL-kampanjen "Vinner Norge, vinner du!"

Årets Idrettssponsor ble TINE og Norges Friidrettsforbund, som med sin unike evne til å skape gode opplevelser i et langsiktig og strategisk samarbeid vant for "TINEstafetten setter rekorder i jubileumsåret".

UNICEF Norge og MedHum 2018 (medisinstudentenes humanitære organisasjon) vant kategorien Årets Perle for "#LaBarnVæreBarn" som viser hva engasjerte enkeltmennesker kan få til sammen, og når en liten idé flyr høyt og langt.

Sponsor- og Eventprisen ble delt ut i ti kategorier.

Dette sier juryen om Årets Perle, "#LaBarnVæreBarn" i regi av UNICEF Norge og MedHum 2018:

  • Årets Perle varmer. Den viser hva engasjerte enkeltmennesker kan få til sammen. Den viser at et ønske om å gjøre hverdagen litt bedre for noen av våre mest sårbare, kan få en liten idé til å fly høyt og langt. Vinneren av Årets Perle ønsket å sette fokus på syriske barns psykiske helse i en flyktningleir i Jordan og lanserte en liten genserkampanje for å skape oppmerksomhet om en større årlig innsamlingsaksjon i fire norske byer. Gjennom kreativt innhold i sosiale medier og hjelp av frivillige studenter og kjente profiler i ulike målgrupper, skapte den lille kampanjen et voldsomt engasjement. Også utover landegrensene. Målet om 100 solgte gensere ble til 2000. Medisinstudentenes humanitæraksjon samlet inn over 400.000 til den nasjonale aksjonen. #LaBarnVæreBarn, og UNICEFS viktige arbeid med psykososial hjelp til syriske barn. Juryen faller pladask og gratulerer vinneren av Årets Perle som viser at selv små og kreative ideer kan bli til noe stort.

Juryen gir denne begrunnelsen for Årets Idrettsponsor, TINE og Norges Friidrettsforbund, "TINEstafetten setter rekorder i jubileumsåret":

  • Årets Idrettssponsor har over tid vist en unik evne til å skape gode opplevelser for barn og unge over hele landet. Gjennom langsiktig og strategisk samarbeid har de nominerte på en innovativ måte utviklet seg på deltakernes premisser, satt helse på dagsorden og evnet å skape svært høy og positiv synlighet gjennom smart bruk av sponsorater, kjente idrettsprofiler og engasjerende innhold. Utrolige 110 000 elever stilte til start på verdens største stafett, TINEstafetten, tjuefem år etter at startskuddet gikk for første gang. Totalt har 1,8 millioner elever gjennomført TINEstafetten. Juryen gratulerer TINE og Norges Friidrettsforbund som vinner av Årets Idrettssponsor. 

I kategorien Årets Sponsorkampanje vant Telenor, Norges Skiforbund og Norges Idrettsforbund for "Vinner Norge, vinner du!". Juryen sier følgende om vinneren:

  • Årets Sponsorkampanje er noe vinneren selv omtaler som "en av de rimeligste og mest vellykkede kampanjene noen gang", og er et resultat av viljen til å utnytte muligheter, smart bruk av egne sponsorater og nordmenns interesse for vintersport. Samtidig som norske alpinister sanket edelt metall under OL i Pyeongchang, kunne nye og eksisterende kunder laste ned millionvis av gratis data fra appen "Mitt Telenor". Juryen er begeistret for vinnerens evne til å være synlig, relevant og aktuell i kampanjeperioden. Med "Vinner Norge, vinner du!" ser det ut til at alle faktisk vant. Gratulerer til Telenor, Norges Skiforbund og Norges Idrettsforbund som vinner av Årets Sponsorkampanje.

Prisen for Årets Interne Event ble vunnet av Gjensidige Forsikring for "Gjensidige Games 2018". Her skriver juryen:

  • Gjennom Årets Interne Event har vinneren tatt et grep for å samle ansatte til et arrangement hvor alle kan delta på tvers av kulturer. Ved å engasjere medarbeidere og nasjonale profiler, klarer vinneren å lage en familiefest for ansatte som ikke bare underholder store og små, men som også bygger intern stolthet og samtidig viser frem sponsorobjektene som får ufortjent lite oppmerksomhet. Tilbakemeldingene fra de involverte på Gjensidige Games 2018 var strålende. Juryen er imponert over den kreative løsningen og kraften i egne ansatte og partnere som beviser at Gjensidige Forsikring traff blink. Gratulerer til Gjensidige Forsikring og "Gjensidige Games 2018" som vinner av Årets Interne Event.

Juryen begrunner Årets Eksterne Event, Aftenposten Event for "Omkampen", på følgende måte:

  • Årets Eksterne Event handler om et øyeblikk vi aldri kommer til å glemme. Juryen berømmer vinneren for vilje og mot til å gjennomføre et svært ambisiøst og krevende arrangement, som både fotballgale og befolkningen forøvrig ble eksponert for over lengre tid. Et episk event med gamle utrente helter som både var best med og uten ball, på et smekkfullt Ullevaal Stadion. Eventet åpnet døren for nye kommersielle muligheter og inntektskilder for å finansiere vinnerens kjernevirksomhet. Folkefesten "Omkampen" resulterte i massiv mediedekning i norske og internasjonale medier og ble det mest sette programmet på TV samme uke. Det blir ikke noe omkamp i kategorien Årets Eksterne Event. Gratulerer til vinneren Aftenposten Event.

Årets Eventbyrå ble utdelt for første gang og vunnet av JCP Nordic. Juryen sier dette om vinneren:

  • Det er 1998 og fire gutter sitter i bestefars kjeller og planlegger en guttetur. Høyttalerne spiller Will Smith- låta Just Cruisin´og eventyret om et av landets fremste eventbyråer Just Cruzin´ Productions starter. 20 år senere har fire blitt til et fullservice kommunikasjonshus med 140 medarbeidere som for alvor har tatt sin plass, markert seg i internasjonale konkurranser og i en årrekke levert kvalitet. Med engasjement og energi har JCP bidratt til å inspirere hele bransjen og hevet nivået på konkurrenter så vel som kunder.Fotavtrykket til JCP er preget av kreativitet, kunnskap og en helt egen evne til å fange sitt publikum, og det er vel knapt en nordmann som ikke har vært eksponert for JCP sine opplevelser i en eller annen sammenheng. Jubileumsåret toppes med gjennomføringen av OBOS24 og en ny satsing på klima og bærekraft. Juryen gratulerer JCP som velfortjent vinner av Årets Eventbyrå.

OBOS, JCP og Ekko Agency vant kategorien Årets Kultursponsor for "Oslo Sommertid" Juryen grunngir dette slik:

  • Årets Kultursponsor har på en enestående måte koblet sin kjernevirksomhet med sponsing av kultur for å skape unike opplevelser. Vinneren har besøkt Osloborgere hjemme i stuen, i bakgården med verdens første ekte 24-timers festival og samlet 55.000 mennesker til det største arrangementet på norsk jord med en av klodens største artister. "OBOS24" og "Oslo Sommertid" har sørget for rekordhøye målinger på kjennskap til en merkevare. Juryen er svært imponert og gratulerer OBOS, JCP og Ekko Agency som klokkeklar vinner av Årets Kultursponsor.

Årets Bransjepris ble vunnet av OBOS, for sitt store nasjonale og regionale engasjement som sponsor innen både kultur og idrett.

I denne kategorien hadde juryen nominert fem kandidater og Sponsor- og Eventforeningens medlemmer stemte så frem vinneren.Her er vinnerbegrunnelsen:

  • Vinneren av Årets Bransjepris har med strategisk bruk av en omfattende sponsorportefølje og events blitt en av landets viktigste støttespillere innen kultur og idrett. Vinneren treffer et bredt spekter av målgrupper med sine budskap og verdier gjennom å skape opplevelser og verdi for nye og eksisterende kunder, opinion og lokalsamfunn på en svært musikalsk måte. Årets Bransjepris går til en aktør som over tid har gitt tilbake og som utøver sitt samfunnsansvar til det beste for svært mange. Gjennom å utfordre både publikum og sponsorobjekt evner vinneren å levere svært minnerike opplevelser av høy kvalitet og aktiviteter som konserter, festivaler, teater og breddeidrett til et bredt lag av befolkningen. Årets vinner har et solid grep på målgruppene, og har over tid bygget opp en relasjon gjennom et medlemskap det er ettertraktet å besitte, der nytteverdien oppleves som helt unik både på kort og lang sikt. "En by med et rikt kulturliv, er et godt sted å bo", sier OBOS. Juryen og bransjen er enig, og gratulerer OBOS som vinner av Årets Bransjepris.

SpareBank 1 SMN vant kategorien Årets Samfunnsengasjement for "Plastdugnaden 2018".Her sier juryen:

  • Vinneren av Årets Samfunnsengasjement tar klimautfordringene på alvor. Gjennom vinnerens arbeid med gaver, som hvert år bidrar med betydelige beløp til det beste for samfunnet, ble lokale idrettslag og frivilligheten invitert til å tjene penger på å samle plast fra naturen. Vinneren benytter også overskuddet til å støtte prosjekter og ideer som bidrar til grønnere løsninger, og utfordrer næringsliv og akademia på plast- og avfallsproblemer. Juryen berømmer vinneren for å bidra til å skape holdninger gjennom atferd. SpareBank 1 SMN og "Plastdugnaden 2018" er et svært godt eksempel på et enkelt tiltak som også har effekt utover selve aktiviteten. Gratulerer som vinner i kategorien Årets Samfunnsengasjement.

Årets Sponsorobjekt ble vunnet av Toppfotball Kvinner for "Kvinnefotball på dagsorden - med nye sponsorer". Juryen sier følgende:

  • Årets Sponsorobjekt har i løpet av to år snudd opp ned på alt. Ved å ta eierskap til egne rettigheter og inngåelse av strategiske partnerskap har vinneren tatt et stort skritt for å skape like muligheter for jenter og gutter og øke interessen for sin idrett. Toppfotball Kvinner har med små ressurser, men med kloke hoder, økt sponsoromsetningen fra NOK 40.000 til NOK 21.000.000 i 2018, satt likestilling på dagsorden og sørget for å styrke rammebetingelsene for klubbene. Juryen mener dette ikke er en dag for tidlig og håper prosjektet også kan bidra til at flere Ada Hegerberg´er finner veien fra løkka i hjembygda til et nasjonalt og internasjonalt publikum. Juryen jubler for en soleklar vinner av Årets Sponsorobjekt.

Juryen har bestått av: Rune Bjerke førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania – juryleder, Sponsoransvarlig i Lyse Cathrine Suttie, Senior Marketing Partner i Nordea Hege Fløymo Gefle,Assisterende Markedssjef i Norges Idrettsforbund Bente E. Widding, daglig leder Ole Petter Søllesvik i Kulturkompaniet, byråleder i Maverix Linda Nordheimpartner i Fieldwork Fredrik Kolverud og Kirsti Bjerva, som i tillegg til å være styremedlem i Sponsor- og Eventforeningen, er salgs- og markedssjef ved Rogaland Teater.

Se også her på Kampanje, om OBOS og alle vinnerne - og om Toppfotball Kvinner

 

Tekst: Hege Mauroy

Foto: Christoffer Krook

7. februar 2019