DNB og StartupLab

DNB og StartupLab fornyer samarbeidsavtalen med tre år. Partene har allerede samarbeidet i fire år, tidligere i ett år av gangen.

Det opplyser DNB.

- Vi er utrolig stolte av det vi har fått til sammen så langt og ser fram til et godt samarbeid framover, sier Alexander Woxen, administrerende direktør i- og grunnlegger av StartubLab

Woxen mener næringsliv avler næringsliv.

- Hvis ikke det er data som deles, innsikt som bys på, og samarbeid som inngås, så går det utover verdiskapingen. Vi tar rollen som samspiller, og hjelper og guider selskaper, slik at samarbeid med startups kan bli verdifulle for begge parter, sier Woxen. 

DNBs mål er å hjelpe oppstartsbedrifter med å vokse. I tillegg ønsker DNB å utforske mulig samarbeid med gründere som er en del av StartupLab.

- StartupLab er Norges ledende startup-miljø. Samarbeidet gir oss tilgang til selskaper i en tidlig utviklingsfase, og mulighet til å etablere nye produkter og tjenester i partnerskap med startups. Det er svært verdifullt for DNB, sier Fredrik Abel, senior strategic partnership manager i DNB.

DNB har allerede samarbeid med flere oppstartsbedrifter hvor relasjonen har oppstått gjennom StartupLab.

En del av avtalen mellom partene er å gjennomføre DNB NXT Accelerator, et tre måneder langt akseleratorprogram, hvert år framover. Programmet har som mål om å hjelpe oppstartsbedrifter å vokse, og kan også føre til kommersielle partnerskap.

- Selskapene som blir tatt med i programmet får tildelt en mentor fra et relevant forretningsområde, og en sponsor fra konsernledelsen i DNB. De får også tilgang til en gruppe med ekspertressurser samlet fra hele DNB-konsernet, sier Maria Archontoulis, senior strategic partnership manager i DNB.

Woxen håper å nå mange teknologigründere som har kompetanse innenfor sensorikk og kunstig intelligens, som ønsker å bli kjent med nye områder som de kan vokse seg inn i. 

- Målet er å treffe bredt blant gründere som er i en tidligfase med å utvikle et produkt. Akseleratorprogrammet kan være en inngang til en relasjon, og vil gi viktig erfaring, sier Woxen.

 

 

Kilde: DNB 

Tekst: Julie Skrøder

5. jan 2020