Det er fremdeles tillit til kulturbransjen!

Men alle parter må levere på rutiner, smittevern og informasjon. Dette er helt avgjørende, og både arrangører, spillesteder og billettpartnere har en viktig rolle her.

Eventim har publisert en undersøkelse gjort blandt sine brukere.

COVID-19 har hatt alvorlige konsekvenser for kulturbransjen. I Norge har forsamlingsforbud og restriksjoner ført til både avlysninger, flytting og andre endringer av kulturarrangementer. Eventim har utført en undersøkelse for å få kjennskap til hvordan situasjonen har påvirket/påvirker billettkjøperes holdninger og syn på kulturelle arrangementer. Her er det mye god data og interessante funn for hele eventnorge!

Mens dagens nyheter preges av den andre smittebølgen, høye smittetall og nye begrensinger for kulturbransjen, ser vi gjennom denne undersøkelsen at det finnes lys i enden av tunnelen. Det er veldig positivt å se at 60% av forbrukerne ønsker å delta på arrangement til tross for pandemien, og at nesten 60% har faktisk deltatt på arrangement. Det er tydelig derimot at forbrukerne ikke er komfortable med større arrangement enda, men er komfortable med arrangement av mindre og opp til 500 om rutiner er på plass rundt smittevern. Dette treffer heldigvis en stor andel av arrangement i Norge hvor mange medium/store spillesteder klarer å tilrettelegge for dette. Så dette forhåpentligvis betyr at mye av kulturbransjen kan raskt komme i gang når vi fortsetter med gjenåpningen.

Les hele undersøkelsen fra Eventim her:

https://www.eventimb2b.no/kulturliv-og-covid-19/