Bilsport i foreningen

- Norges Bilsportforbund ser viktigheten av å være deltaker i et forum hvor vi kan ha dialog med de viktigste aktørene i det norske sponsor- og eventmarkedet, sier Glenn Løvberg, Sponsor- & Markedssjef i Norges Bilsportforbund.

Forbundet har nettopp meldt seg inn i Sponsor- og Eventforeningen.

- Norsk bilsport har igjennom et målrettet strategisk arbeid de siste årene sett viktigheten av å strukturere sin sponsor- og markedsstrategi ...et medlemskap i Sponsor- og Eventforeningen er en del av dette arbeidet, forteller Løvberg.

All bilsport i Norge organiseres, kontrolleres og overvåkes av Norges Bilsportforbund (NBF).

- Norges Bilsportforbund representerer et av de mest spennende sportsmiljøer i verden og vi er et sportsforbund som står midt oppe i en av de største historiske industrielle revolusjonene - nemlig bilindustrien, sier Løvberg.

Forbundet representere 16 bilsportgrener, hvorav rallycross er den mest kjente for mange.

- Norsk Bilsport består av et mangfold representanter fra alle samfunnslag i Norge og internasjonalt har Norsk Bilsport en meget høy standing med toppidrettsutøvere i verdensklasse, sier Løvberg.

Martin Schanche og Petter Solberg er to eksempler, fra rallycross.

Norges Bilsportforbund har et eget talentutviklingsprogram i mange av ed ulike bilsportgrenene. De har også opprettet et landslag, Team Norway.

- Frivilligheten utgjør, også for vår sport, en stor del av hverdagen og alle de fantastiske lokale klubbene har et enormt engasjement for å skape rammer for flotte prestasjoner på alle nivåer. Alt dette resulterer i gode publikumsopplevelser, enten det er ute i skog og mark vinterstid eller på en solfylte racing-arena, avrunder Løvberg.

Federation Internationale de l’Automobile (FIA), er det internasjonale organet med myndighet til å gi eller endre regler som fremmer kontroll av bilsport. FIA har gitt Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) mandat til å påse at internasjonale bestemmelser for bilsport overholdes i Norge. KNA har delegert dette mandat til Norges Bilsportforbund.

Bli bedre kjent med vårt nye medlem

 

 

 

 

Tekst: Hege Mauroy

2. februar 2018