BAMA signerer generalavtale

BAMA Storkjøkken har i en årrekke vært sponsor til Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d´Or Norge.) Nå stepper BAMA Gruppen inn og signerer generalavtale.

Det opplyser Stiftelsen Norsk Gastronomi i en Pressemelding.

- Norsk Gastronomi og norske kokker har en svært positiv utvikling, og bidrar til å løfte matglede og interesse for gode norske råvarer av høy kvalitet, sier Rune Flaen, administrerende direktør i BAMA Gruppen.

Han mener norske kokker i verdensklasse viser fram norsk mat på nye måter og inspirerer små og store talenter, som i den kommende konkurransen Årets kokkespire for barn mellom 10 og 12 år.

- Det handler om å la seg inspirere, og utvikle et sunt kosthold og matglede. Vi ser fram til å kunne bidra enda mer til bransjens og fagets synlighet og omdømme, sier Flaen.

Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi forklarer at høye ambisjoner og presise prestasjoner på høyt faglig nivå, som preger konkurransekokkens hverdag, er verdier de deler med BAMA og som gjør det enkelt å samarbeide tett.

- Vi er både stolte og glade for at de øker sitt engasjement, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Stiftelsen Norsk Gastronomis aktiviteter fremmer kokkefaget, lederrollen i yrket og folks interesse for håndverksmat. Norsk Gastronomis fremste oppgave er å identifisere og utvikle norske kandidater til Bocuse d’Or.

- Å være kandidat i de tyngste internasjonale konkurransene er en lang og svært krevende prosess. Du må ha et godt team, sterk skapertrang og lederegenskaper, og selvsagt være faglig suveren. Det er krevende å organisere talentfabrikken, både når det gjelder økonomi og kompetanse. Denne avtalen bidrar med begge deler, og med det til fagets fremtidige kvalitet, sier Tom Victor Gausdal, faglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi og leder av «det norske Bocuse-akademiet».

 

 

Toppbilde: Fra venstre: Bent Andersen (BAMA Gruppen), Bent Stiansen (Bocuse-kokk), Eyvind Hellstrøm (Bocuse-kokk), Rune Brandstamoen (styreleder Norsk Gastronomi), Arne Sørvig (daglig leder Norsk Gastronomi), Geir Skeie (Bocuse-kokk), Rune Flaen (Adm.dir BAMA Gruppen), Tom Victor Gausdal (Bocuse-kokk), Anita Krohn Traaseth (styremedlem Norsk Gastronomi) (Foto:Torstein Lund Sperstad / Oclin)

29. sept 2020