Altibox sponser kortfilmfestivalen

Altibox går inn som sponsor av Norges nest eldste filmfestival, Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Det opplyses i en pressemelding.

Festivalen arrangeres 12. – 16. juni for 42. gang, og er blitt en viktig møteplass for filmmiljøet i Norge.

- Som sponsor for Kortfilmfestivalen ønsker Altibox å hedre talentene i den norske mediebransjen. De produserer mye innhold som holder høy kvalitet, og vi ønsker derfor å bidra til at norske produsenter får den anerkjennelsen de fortjener, sier administrerende direktør Thomas Skjelbred i Altibox.

Nå introduserer festivalen nye priser som skal løfte frem lovende filmtalenter.

Bant de er publikumsprisen, som gis til festivalpublikummets favorittfilm blant de norske filmene i Norsk Kortfilm- og Kortdokumentar-programmene. Vinneren stemmes frem av publikum og mottar 25.000 kroner fra Altibox. I tillegg til markedsføring og distribusjon av vinnerfilmen på Altibox sin strømmetjeneste.

Også vinneren av den nye Gnist-prisen mottar 25.000 kroner fra Altibox, samt markedsføring og distribusjon på strømmetjenesten. Vinneren kåres av en jury bestående av to representanter fra Altibox og ett medlem som utnevnes av Kortfilmfestivalen.

Sponsoratet av festivalen er et av flere initiativ fra Altibox for å løfte norsk innhold. I løpet av juni lanserer Altibox strømmetjenesten Godt Norsk. Som den første av sitt slag vil tjenesten samle norske kortfilmer, dokumentarer og animasjonsfilmer på ett sted.

 

Kilde: lysekonsern

Tekst: Julie Skrøder

10. juni 2019