600 skoler deltar på "Kast ballen"

Norges Håndballforbund har, med samarbeidspartnere og skoler landet over, lansert "Kast ballen" nå i høst.

Kast ballen er initiert og finansiert av Norges Håndballforbunds sponsorer og samarbeidspartnere, og er et nasjonalt tiltak som skal bidra til at enda flere barn på 1. - 3. trinn får gleden av å leke med ball når de er på skolen.

Hele ni sponsorer og samarbeidspartnere er med på å finansiere tiltaket som startet mandag denne uken. Det er delt ut 35 000 hummel-baller og undervisningsopplegg, og vi synes timingen er perfekt.  Etter halvannet år med mindre aktivitet enn normalt, er det befriende endelig å kunne røre seg, kaste ball, være aktiv og finne glede i lek og idrett igjen!

 Landslagssjef Thorir Hergeirsson håper Kast ballen  -tiltaket kan bidra til at enda flere barn får leke med ball på skolen.

- Pandemien har vist oss akkurat hvor viktig skolen er som aktivitetsarena. Mens Idretts-Norge og fritidstilbudene har ligget mer eller mindre nede, har skolene med lærerne i spissen holdt hjulene i gang for å gi barna et aktivitetstilbud. Det gjør meg både takknemlig og imponert, sier Thorir Hergeirsson. 

Skolen er en viktig aktivitetsarena for barn, og er noe av bakgrunnen for Kast ballen -tiltaket. Takket være denne er det igangsatt et mål om å introdusere flere barn til lek med ball. Hergeirsson tror det kun er et fåtall av de som spiller håndball i dag som har blitt introdusert for sporten gjennom kroppsøvingstimene på skolen. Han håper Kast ballen kan bidra til at håndball blir en større del av skolenes aktivitetstilbud 

- Kast ballen skal gi enda flere barn muligheten til å kaste ball mens de er på skolen. Skolene som deltar, får både utstyr og ferdige opplegg for blant annet kroppsøvingstimer som skal gjøre hverdagen litt mer smidig for lærerne som skal planlegge timen. Jeg tror dette er svært etterlengtet, så jeg er glad for at forbundet nå kan tilby dette initiativet ut mot skolene. Håpet er at vi skal få ut mer enn 20 000 baller til utvalgte skoler over hele landet høsten 2021.   

Lærere får det enklere å implementere ball- lek i kroppsøvingstimene, hvorpå målet er at elevene tar med seg øvelsene i friminuttet, og fortsetter å øve og leke der. Landslagssjefen mener tiltaket kan bidra til å stimulere aktivitetslyst, mestring og glede hos barna.   

Jeg er opptatt av leken og at det skal være moro å kaste ball. I min jobb som trener har jeg sett at aktivitet gjennom lek gir mestringsfølelse, og med over 20 000 håndballer i bruk i friminuttene og kroppsøvingstimene, er jeg derfor sikker på at alt ligger til rette for at vi får mange glade håndballbarn i fremtiden! 


Seksjonsleder for spill og trening i region Innlandet, Børge Brown, gleder seg over at Kast ballen endelig er i gang.

- Vi har hatt dialog med kontaktlærerne over lengre tid for å klargjøre dem til Kast Ballen -ukene, og senest i forrige uke hadde vi et møte om tiltaket og hvordan opplegget skal gjennomføres. Allerede før oppstart har vi fått tilbakemeldinger om at dette virker som et godt opplegg og at de gleder seg til å starte. Det har vært gledelig å hjelpe til med å legge til rette for aktivitet i gymsalen og i skolegården, sier han.

Børge tror Kast ballen kan bidra til å skape mer glede, samhandling og samhold på skolen.

- Kast ballen er et godt faglig opplegg som kan hjelpe kroppsøvingslærere med å organisere ballaktivitet. Vi mener at opplegget som er utarbeidet treffer målgruppen godt, og vi tror tiltaket kan føre til glede, samhandling og samhold på skolen. Kast Ballen-utfordringene er laget slik at barna leker og kaster ball sammen på en ny og artig og måte.  

Landslagsspiller Henny Ella Reistad er ambassadør for Kast ballen og mener tiltaket kan bidra til at barna får et mer allsidig aktivitetstilbud på skolen.

- Generelt sett er det viktig for barn og unge å prøve nye ting og å lære seg å koordinere armer og bein, få kroppskontroll og mestre flere ulike aktiviteter. Jeg tror Kast ballen kan bidra til at barn ikke bare sparker ball, men får trent litt på å kaste også, noe som kan være kjempefint. Det kommer veldig godt med uansett om man spiller håndball eller ei, sier hun.


Stolte sponsorer gleder seg til å seg til å se barn over hele landet leke med ball på skolen.

- Rekruttering av nye håndballspillere er viktigere enn noen gang, og Kast ballen er et fantastisk initiativ som gjør at enda flere barn kan få gleden av å leke med ball på skolen. Vi i Posten og Bring er veldig stolte og glade for å være med på tiltaket, og gleder oss til fortsettelsen, sier sponsorsjef Ine Reinemo.

- Vi i REMA 1000 ønsker å bidra til at flere barn velger å starte med håndball gjennom tiltaket Kast Ballen. Vi har troen på fysisk aktivitet og glede, og det legger vi til rette for med dette samarbeidet, forteller sponsorsjef Vidar Riseth.

- Vi i AssistCo og Hummel er utrolige stolte av å kunne være med å bidra til at 54 000 barn i Norge kan glede seg over mestring i form av lek med ball i skolen. Ikke minst er dette et tiltak som inkluderer samtlige, da dette er helt gratis for alle, sier Stian Mårdalen, administrerende direktør i Hummel.

 

Foto: Norges Håndballforbund

Kilde: handball.no, handball.no

 

16. september 2021