Øya og Nobel

Nytt samarbeid mellom Nobels Fredssenter og Øyafestivalen går på scenen denne uken. Så skal det skje tre ganger til.

Musikk kan forandre verden, skriver Nobels Fredssenter.

- Noen låter har gjort mer enn å underholde, de har forandret verden, og blir stående igjen i historien som symboler på viktige begivenheter. Med dette som bakteppe tok vi kontakt med Øyafestivalen for å lage en annerledes arrangementsserie for et litt yngre publikum, sier arrangementssjef Lisa Tennevoll Jensen ved Nobels Fredssenter.

Onsdag 9. mai arrangeres «Låta som forandret verden» på fredssenteret. Det er artisten Amanda Delara som skal formidle musikken. Hvilken låt hun skal spille blir ikke avslørt før onsdag kveld - men det loves en låt som har betydd noe for mange.

Planen er at arrangementet «Låta som forandret verden» skal gjentas fire ganger per år, med ulike artister og låter hver gang. 

- I Øyafestivalen vet vi veldig godt hvor sterk innflytelse musikk som formidlingsform kan ha, og vi bruker selv vår egen posisjon til å ta et aktivt standpunkt for eksempel i miljøspørsmålet. Derfor ble vi veldige glade da vi fikk denne forespørselen fra Nobels Fredssenter, sier markedssjef i Øyafestivalen, Birgitte Mandelid.

Etter en samtale på scenen mellom artist, musikkjournalist Asbjørn Slettemark og formidlingssjef Toril Rokseth fra Nobels Fredssenter, vil kveldens artist fremføre sin cover-versjon av den utvalgte låta.

Låta som velges ut til hvert arrangement vil være knyttet til en aktuell utstilling som vises på Nobels Fredssenter. Nå på onsdag er utgangspunktet fotoutstillingen Generation Wealth av den amerikanske fotografen Lauren Greenfield.

 

 

 

Tekst: Hege Mauroy

7. mai 2018