Sølv og VM i Håndball til Norge

Kåre Geir Lio, president Norges Håndballforbund, Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Frederik Rapp, president i Svenska Handbollförbundet og president i IHF, Hassan Moustafa.

VM 2023 for kvinner er tildelt Norge, Danmark og Sverige i fellesskap. Det ble bestemt av styret i det internasjonale håndballforbundet, IHF, på lørdag. Søndag tok herrelandslaget sølv.

Det er tre gode arrangører som i fellesskap har søkt om å få være vertskap for kvinnemesterskapet i 2023., melder handball.no.

Det innebærer at det blir tre hjemmelag i mesterskapet, noe som i følge handball.no, gir grunnlag for mange tilskuere og god stemning på alle kampene. De skriver videre at det betyr også at Skandinavia kan gjøre et felles løft for håndballkultur og begeistring for sporten.

- VM i 2023 vil bli fantastisk. Vi har gode erfaringer med å arrangere mesterskap sammen med Danmark, og vi er glade for at også Sverige er blitt med på laget, sier Håndballpresident Kåre Geir Lio.

Tildelingen av mesterskapet ble foretatt på IHFs styremøte i Paris, nå på lørdag, i forbindelse med håndball-VM for menn

- Vi har et meget godt konsept og jeg synes dette er en flott måte å utvikle vårt gode samarbeid på. Jeg tror vi har en godt grunnlag for å skape det perfekte VM-et på og gleder meg veldig til dette, avslutter Lio.

Dagen etter tok Norge sin første medalje for herrer på seniorsiden i håndball. Det ble sølv.

VM 2023 for damer skal spilles i desember måned. Selve spillestedene er ennå ikke bestemt.

(Kilde: handball.no)

Tekst: Hege Mauroy